Recensie: Anneleen de Lille – Minder werken, meer doen

Recensie: Anneleen de Lille – Minder werken, meer doen


Heb jij het gevoel dat je keihard werkt, maar toch altijd achter de feiten aanholt? Dat je nooit echt kunt focussen op een belangrijke taak, omdat je alweer naar de volgende vergadering moet en je mailbox overvol zit? Dat je al je energie stopt en dat ze het thuis vaak met de restjes moeten doen?

Wees gerust: dit is niet het zoveelste boek over beter timemanagement. Het zal je niet leren om nog harder te werken. Integendeel, in dit boek leer je het belang van af en toe terug te schakelen en het overzicht te bewaren. Als je wilt weten hoe je door minder te werken toch meer kunt doen en zo telkens je dag met meer voldoening kunt afsluiten, ben je wel aan het juiste adres.

ISBN: 9789401486453 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 193 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Fantastisch boek over het inzetten van je tijd, rust nemen en grenzen stellen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Anneleen de Lille heeft, naar mijn mening, een erg goed boek geschreven over het beter inzetten van je kostbare tijd, het aangeven van je grenzen en het tegengaan van stress.
We leven in een maatschappij waarbij van alles van ons verwacht wordt en waarbij we proberen alle ballen hoog te houden. Anneleen heeft dit zelf ook ervaren en is hierdoor anders naar haar leven en werk gaan kijken. Ze gaat in het boek dieper in op het tegengaan van stress, het stellen van grenzen, je prioriteiten bewaken en het maken van keuzes die gunstig zijn voor je tijdsbesteding. Wanneer je ervoor open staat, ga je ineens anders kijken naar je tijdsbesteding, je stressniveau en de manier waarop jij keuzes maakt. Anneleen geeft je handvatten en inzichten om keuzes te maken waar jij blij van wordt.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik vond het lezen van Minder werken, meer doen echt een verademing. Ook ik maak mezelf soms schuldig aan to-dolijstjes en wil het liefst zo veel mogelijk gedaan krijgen. Door het lezen van dit boek ging ik beseffen dat dit zeker niet de beste manier is en dat het absoluut handiger en beter kan. Anneleen weet ontzettend veel over het onderwerp timemanagement en beschrijft dit heel duidelijk. Ze geeft tal van voorbeelden van de personen die ze gecoacht heeft en legt hierbij ook uit hoe dingen anders, effectiever of beter aangepakt kunnen worden.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Aan acute stressoren valt niet altijd iets te doen. Mensen zijn bovendien veerkrachtig: zelfs erg grote stresspieken komen ze – zeker als ze met liefde en zorg omringd worden – wel weer te boven, zolang de stress niet al te lang blijft aanhouden en ze de kans krijgen om van tijd tot tijd te recupereren. Veel gevaarlijker is het als we elke dag een klein beetje te veel hooi op onze vork nemen, als de dingen ons elke dag en gedurende een lange tijd boven het hoofd groeien. Als we eraan gewend raken en niet meer opmerken dat het te veel is. Zo loopt onze batterij langzaam maar zeker leeg en raken we uitgeput. Het is alsof we de ene marathon na de andere zouden lopen zonder rustpauzes ertussen. Als we dan – met zo’n bijna lege batterij – plots door zwaar weer moeten fietsen, pas dan wordt het moeilijk om weer overeind te komen.’

Voor wie is dit boek?

Heb je het idee dat je aan de ratrace van het leven deelneemt? Kom je standaard uren te kort in je dag en is je to-dolijst nooit afgevinkt? Minder werken, meer doen laat jou kritisch naar je leven en je keuzes kijken en zorgt ervoor dat jij meer tijd, en vooral heel veel rust, gaat ervaren!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

193 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.