Recensie: Anselm Grün – Verandering

Recensie: Anselm Grün – Verandering


In Verandering legt Anselm Grün concreet en begrijpelijk uit je hoe je leert negatieve emoties te aanvaarden en ze te beschouwen als een bron van krachtige energie. Iedereen ervaart weleens lastige emoties als frustratie, jaloezie en woede. Deze emoties kunnen zo heftig zijn dat ze onze relaties en levensvreugde in de weg zitten. Volgens Grün is het beter deze emoties niet te negeren of te onderdrukken.

ISBN: 9789025905989 – Uitgeverij Ten Have – Aantal pagina’s: 176 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Alles wat je wilt weten over emoties.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek leert je over emoties, hoe ermee om te gaan en ze te transformeren. Thema’s als depressie, negatieve emoties, jaloezie, angst, verlangen en begeerte, woede en boosheid, haat en wraak en schaamte komen aan bod. Wat je vooral leert is, dat alle emoties er mogen zijn. En dat in elke negatieve emotie ruimte is voor positiviteit.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Grün bespreekt in dit boek iedere emotie die je je maar kunt bedenken. Hij leert je hoe je met deze emoties om kunt gaan en hoe je ze kunt transformeren tot iets positiefs. Na elke beschouwing beschrijft hij een ritueel zodat je spelenderwijs kunt leren omgaan met deze emotie. Dat maakt het overzichtelijk en direct toepasbaar.
— Luus

Passage uit het boek

Verdrongen emoties worden van ons afgesplitst, dat wil zeggen dat ze ons leven in de weg staan. Een mooi Duits woord is sanftmütig: ‘zachtmoedig’. Als iemand zachtmoedig is, betekent het niet dat hij gevoelsarm is; ‘zacht’ komt van het Duitse sanft en dat is afkomstig van sammeln, ‘verzamelen’. Zachtmoedig is iemand die alle emoties verzamelt, die ze aandacht geeft en ze met elkaar verbindt. Zo iemand is levendig. We ontmoeten de hele mens. Als iemand alleen ‘in zijn hoofd zit’, ontmoeten we zijn hoofd, maar niet zijn hart, niet de hele mens. En daardoor kan er tussen ons ook niet echt iets stromen.

Voor wie is dit boek?

Eigenlijk voor iedereen die meer wil weten over emoties, waar ze vandaan kunnen komen en wat ze met je doen. Je kunt je eigen gedrag en emoties onder de loep nemen en je reactiepatronen veranderen. Heb je zin om daarmee aan de slag te gaan, dan is dit een fijne en makkelijke manier om daar mee te beginnen.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

176 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.