Recensie: Bart Heuvingh & Tim Koning – Groeimindset

Recensie: Bart Heuvingh & Tim Koning – Groeimindset


Alles lijkt tegenwoordig te draaien om prestaties. Daardoor voel je je al snel een mislukkeling als het even niet goed gaat en kun je gedemotiveerd raken. Maar ook als je wél het label ‘talent’ krijgt, kun je vastlopen. Je staat voortdurend onder druk om jezelf te bewijzen en durft geen fouten te maken. je zit dan vast in een statische mindset; vergelijk het met een hand die gesloten is tot een vuist. Sportpsychologen Bart Heuvingh en Tim Koning helpen je anders te kijken naar je prestaties en te vertrouwen op je leervermogen. Zo leer je om de hand te openen. Door te schakelen tussen de statische en de groeimindset werk je met meer plezier en vertrouwen aan je persoonlijke groei.

ISBN: 9789047016687  – Business Contact – Aantal pagina’s: 243 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Door Groeimindset ga je kritisch naar je ontwikkel- en leervermogen kijken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Groeimindset gaat over de manier waarop jij bereid bent te leren en hierdoor te ontwikkelen. Bart en Tim hanteren hiervoor hun openhandmethode. Bij een open hand ben je bereid te denken vanuit een groei- en ontwikkelmindset. De tegenhanger hiervan is een statische hand, deze is gesloten en gaat ervanuit dat je talent of kunde aangeboren is. De wil om te groeien is hierbij minder.

Bart en Tim nemen je mee in hun theorie en zetten jou aan het nadenken over hoe jij reageert op bepaalde situaties. Ben je bereid om te reflecteren en denk je daardoor vanuit een open hand of denk je dat het eenmaal zo is en beredeneer je uit een statische hand? Ook zetten ze je aan om eens wat vaker vanuit een open hand te denken, dit om je eigen ontwikkeling en groei te verbeteren.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik vind dat Bart en Tim een heel toegankelijk boek hebben geschreven. Ze leggen hun theorie duidelijk uit en geven veel voorbeelden. Hierbij wordt niet alleen vanuit de sport voorbeelden gegeven, maar ook werkgerelateerde situaties. Het tweetal zet je echt aan het denken over je eigen handelen en de manier waarop jij je ontwikkeling aanpakt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Kortom, zie een fout als een momentopname en niet als onderdeel van jouw identiteit. Hierdoor voel je minder snel de overtuiging dat je het toch niet kunt. De energie die je nu overhoudt kun je inzetten om van je fouten te leren, te reflecteren en het opnieuw te oefenen. Zonder fouten te maken is het überhaupt lastig om iets te leren. Fouten zijn een teken dat je op de grenzen van je kunnen traint.’

Voor wie is dit boek?

Groeimindset is een interessant boek wanneer je je vermogen en mindset rondom ontwikkeling en groei eens onder de loep wilt nemen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

243 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.