Recensie: Brené Brown – De moed van imperfectie

Recensie: Brené Brown – De moed van imperfectie


Het kan lastig zijn om ons eigen verhaal onder ogen te komen, maar het is nog veel moeilijker om er ons hele leven voor weg te rennen. Onze kwetsbaarheden omarmen is riskant, maar het is nog veel gevaarlijker om liefde, erbij horen en vreugde op te geven – ervaringen die ons het kwetsbaarst maken. Pas als we moedig genoeg zijn om de duisternis te onderzoeken, zullen we de oneindige kracht van ons licht ontdekken.

ISBN: 9789400514218 – Lev uitgever – Aantal pagina’s: 168 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wanneer je volgende keer de lat voor jezelf weer eens te hoog legt, denk je na het lezen van dit boek aan Brené Brown en leg je hem iets lager.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Brené Brown heeft jarenlang onderzoek gedaan naar, zoals ze het zelf noemt, ‘leven vanuit je volle mens zijn’. Hierbij is ze dieper ingegaan op verbinding. We willen namelijk allemaal verbinding met elkaar, erbij horen en durven ons niet kwetsbaar op te stellen. In haar onderzoek kwam ze erachter dat schaamte een groot taboe is binnen ons leven, we durven ons allemaal niet zo kwetsbaar op te stellen. Maar juist door dit te doen worden we liever voor onszelf, kunnen we onze angsten aan de kant zetten en uiteindelijk meer leven vanuit ons volle mens-zijn.

Brown neemt je mee in haar onderzoeksresultaten en bespreekt hierbij tien wegwijzers. Hierbij neemt ze onder andere compassie, dankbaarheid, intuïtie en kalmte onder de loep. We leggen allemaal de lat voor onszelf heel hoog, streven perfectie na en willen in alles het beste en het meeste. Brown laat juist zien door dit boek dat dit ons geluk kan belemmeren en bespreekt haar onderzoeksresultaten met je en laat hierbij zien dat streven naar perfectie eigenlijk heel stom is om een gelukkig mens te zijn.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Brené Brown heeft een fijne schrijfstijl. Ze weet haar jarenlange onderzoek goed te verwoorden en met je te delen. Hierbij gaat ze duidelijk in op de verschillende wegwijzers, wat deze volgens haar inhouden en hoe ze je kunnen belemmeren in je leven. Hierbij schrijft ze ook heel veel vanuit haar eigen ervaringen, hierbij is ze eerlijk en beschrijft het met humor.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Weet ook dat, als geluk je soms bang maakt, je niet de enige bent. Vrijwel iedereen is weleens beslopen door een geluksgevoel, om vervolgens te worden overspoeld door gevoelens van kwetsbaarheid en angst. Pas als we die gevoelens kunnen verdragen en omzetten in dankbaarheid, zullen we bij intense gevoelens van liefde niet langer last hebben van angst voor verlies.’

Voor wie is dit boek?

De moed van imperfectie is voor iedereen die de lat voor zichzelf maar al te graag te hoog legt. Je bent constant bezig met perfectie nastreven, wilt alles tot in de puntjes geregeld hebben en bent altijd bezig met die eindeloos groeiende to-do lijst. Lees dit boek en je gaat inzien dat dat niet is wat je gelukkig maakt!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

175 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.