Recensie: Carrie Jones – Elfenstof

Recensie: Carrie Jones – Elfenstof


Zara White heeft het gevoel dat een vreemde kerel haar stalkt. En ze is geobsedeerd door fobieën. Ze is niet echt meer zichzelf sinds haar stiefvader is gestorven. Maar haar verbannen naar het ijskoude Maine om tijdelijk bij haar grootmoeder te gaan wonen? Dat is nogal extreem van haar moeder. De verhuizing moet haar zogenaamd helpen er weer bovenop te komen, maar Zara vermoedt dat haar moeder gewoon denkt dat ze gek is.

Haar moeder heeft het fout. De stalker is geen verzinsel van Zara’s overactieve verbeelding. In Maine volgt hij haar alsnog steeds en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Er is iets aan de hand dat bovennatuurlijk lijkt te zijn… en alles wijst naar Zara.

ISBN: 9789493265073 – Uitgeverij Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 293 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Perfect boek voor een donkere avond met maanlicht waarin je leest dat hoofdpersoon Zara ontdekt wie haar vrienden en familie nu werkelijk zijn.’

Hoofdpersonages

*****

Zara is depressief na de dood van haar stiefvader. Ze woont bij haar moeder, maar zij besluit dat het goed voor Zara is om tijdelijk bij haar oma Betty te gaan wonen in Maine. Direct wanneer Zara aankomt merkt ze dat er nogal wat gaande is in het stadje, zoals een vermissing van een jongen. Zara gaat er naar school, maakt nieuwe vrienden (en vijanden) en begint langzaam haar draai te vinden. Wanneer ze ontdekt wie haar nieuwe vrienden én haar familie precies zijn, staat haar wereld even op z’n kop.

Betty is de grootmoeder van Zara. Ze woont in het dorpje Maine en werkt op de spoedeisende hulp. Ze is op leeftijd maar is nog heel actief en hierdoor lichamelijk en geestelijk nog jong. Betty neemt Zara onder haar hoede en beschermt haar tegen alle gebeurtenissen in het dorp.

Wanneer Zara naar haar nieuwe school gaat ontmoet ze Nick al snel. Ze is meteen van hem onder de indruk en voelt zich aangetrokken tot hem. Anderen waarschuwen haar voor hem, maar deze waarschuwingen wuift ze weg. Doordat Nick en Zara veel tijd met elkaar doorbrengen leren ze elkaar steeds beter kennen.
— Kaylee

Sfeer

*****

Vanaf het begin is het duidelijk dat er iets met Zara gaat gebeuren. In Maine vinden vermissingen plaats en de bewoners waarschuwen Zara voor alle gevaren die er zijn, vooral wanneer het donker is. Wanneer Zara toch op onderzoek uitgaat doet ze allerlei ontdekkingen. Deze ontdekkingen kunnen een gevaar voor haar zijn, maar ze besluit toch de grenzen hiervan op te zoeken. Het verhaal kent een nogal duistere en geheimzinnige sfeer.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

In alle eerlijkheid ben ik geen liefhebber van verhalen met elfen en weerwolven. Echter stoorde me dit in Elfenstof niet. Het verhaal leest goed weg en het elfen- en weerwolvengehalte was voor mij geen stoorzender. Wanneer je dit soort boeken graag leest, is Elfenstof zeker een aanrader.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ze trekt me tegen zich aan en kust de bovenkant van mijn hoofd. ‘Ga jij maar naar bed. Ik heb alles onder controle.’
Ik loop een stap weg maar stop dan. ‘Oma? Ben je echt op zoek naar dingen die in de nacht leven?’
‘Mensen kijken altijd het donker in, Zara. We zijn bang voor wat we zouden kunnen zien. Het kan de duisternis buiten zijn, het kan de duisternis van onze eigen ziel zijn, maar ik denk dat het beter is om betrapt te worden terwijl je kijkt, dan om nooit te weten wat er is. Begrijp je me?’
‘Niet echt.’
Ze stapt weg van het raam en duwt me in de richting van de trap. ‘Ga naar bed. Morgen naar school. Oké?’
‘Oké.”

Leesvoorschrift

Dit boek lees je het fijnst wanneer je opgerold op de bank zit. Zorg voor een lekker drankje, wat te knabbelen en steek een kaars aan. Zorg dat het maanlicht wat door de gordijnen schijnt en laat je meevoeren door het verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

293 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.