Recensie: Carrie Solomon – Sushi & ceviche
Sushi, sashimi, ceviche, pokébowl, tartaar, carpaccio, en nog veel meer. De culinaire trend van verse vis nam de laatste jaren een vlucht. Goed voor het figuur en een geweldige bron van eiwitten en mineralen.
Met Sushi & ceviche maken hobbykoks en visliefhebbers in 60 recepten een inspirerende wereldreis langs bereidings- en conserveringstechnieken van duurzame vis.
Het boek bevat recepten voor sauzen en kruiden, lunches en salades, bowls en schotels om te delen. Van Hawaïaanse pokébowls, Peruaanse ceviche en tiradito tot Scandinavische gravlax en Mexicaanse tostadas. Ontdek nieuwe smaken en laat je verrassen.
ISBN: 9789089899934 – Uitgeverij Terra – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek
4 van de 5 sterren — Isolde
Recensie in één zin
‘Ga met dit kookboek op wereldreis met verse visrecepten uit allerlei landen.’
Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?
Het eerste recept dat we uit Sushi & ceviche hebben gemaakt, was gelijk een succes. Een goed begin… We hebben de Califormia roll sando gemaakt, een sandwich met onder andere tonijn en avocado, twee ingrediënten die voor ons altijd goed zijn! Ook bijvoorbeeld de yoghurtbowl en de New Yorkse bagels met lox zien er heel aantrekkelijk en goed te doen uit. Zoals heel veel van de recepten in dit boek overigens.
— Isolde
Instructies
De instructies zijn heel duidelijk. Bovenaan staat, en dat vind ik een perfect begin, voor hoeveel porties het recept is en hoelang je bezig bent met de voorbereidingen, het bereiden zelf en de eventuele rusttijd.
Vervolgens is in een smalle kolom weergegeven welke ingrediënten je nodig hebt (en welke andere vis je eventueel kunt gebruiken) per onderdeel van het recept. Voor de New Yorkse bagels is dit bijvoorbeeld onderverdeeld in een lijstje voor de bagels en eentje voor de lox.
Tot slot volgt een uitgebreide beschrijving van de stappen. Deze zijn niet genummerd, maar wel met witregels van elkaar gescheiden, zodat je een en ander goed kunt volgen.
Het boek bevat aan het begin veel praktische informatie en basisrecepten, die je voor verschillende van de gerechten nodig hebt. Ieder recept is voorzien van een mooie foto, waarvan je gelijk zin krijgt om het gerecht te maken!
— Isolde
Voor wie is dit boek?
Sushi & ceviche is voor iedereen die vis lekker vindt, ook rauwe vis eet en het leuk vindt om ook zelf gerechten met rauwe vis te maken.
— Isolde
Voor vrouwen of mannen?
50%
50%
Hoe dik is de pil?
Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen