Recensie: Cathelijn Paling – Gewoon knetterhard jezelf zijn

Recensie: Cathelijn Paling – Gewoon knetterhard jezelf zijn


Je bent jong en je wilt wat – en daar moet je gewoon keihard voor werken, dacht Cathelijn Paling. Ze vinkte dagelijks in gestoord tempo ellenlange to-dolijsten af vanaf haar werkplek aan de Amsterdamse gracht, of vanuit een ver zonnig oord. Er was alleen één probleem: ze kon er nooit écht van genieten. Daarvoor moet je kunnen stilstaan en voelen – dat was precies wat ze niet kon. Tot haar lichaam plots vol aan de noodrem trok. Burn-out.

Cathelijn deelt haar verhaal en de wijsheden die ze zelf graag eerder had willen weten. Ze helpt je om ook al jouw gevoelens te durven aankijken en te realiseren dat grenzen je niet beperken, maar juist vrijheid geven. Ga van overleven naar duurzaam leven en ontdek dat geluk vooral zit in leven voor en vanuit jezelf.

ISBN: 9789000382460 – Uitgeverij Spectrum – Aantal pagina’s: 133 – Zelfhulpboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Gewoon knetterhard jezelf zijn spreekt je vol humor toe om minder streng voor jezelf te zijn en meer naar je gevoel te luisteren.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Vanaf het eerste hoofdstuk had dit boek me meteen te pakken. Cathelijn Paling schrijft namelijk over altijd ‘aan’ staan, altijd iets te doen hebben en de behoefte om meer te relaxen. Dit zijn dingen die volgens mij voor veel twintigers en derigers spelen. Zelf herken ik dit ook en om deze reden was ik meteen geprikkeld door de tekst.

Cathelijn Paling heeft zelf een burn-out gehad en neemt je mee in haar weg uit het diepe dal. Dit heeft ze gedaan met ups en downs, die ze allemaal met je deelt. Hierbij gaat ze ook dieper in op te streng zijn voor jezelf, te veel willen, altijd aan staan en slecht niets kunnen doen. Ze beschrijft hierbij haar eigen ervaringen, gebruikt theorie om sommige dingen uit te leggen en geeft je wat mij betreft het besef dat luisteren naar jezelf echt het allerbelangrijkste is.

Persoonlijk vind ik het lezen van de ervaringen van Cathelijn heel verhelderend. Ik denk dat deze heel herkenbaar zijn voor velen en dat het niet gek is om je soms onder te laten sneeuwen, te veel te willen en jezelf voorbij te lopen. Ze geeft hierbij wel aan dat het niet goed voor je is en dat het je uiteindelijk niet gelukkig zal maken.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Cathelijn Paling heeft een goed gevoel voor humor dat ze absoluut heeft verwerkt in haar boek. Soms heb ik tijdens het lezen een goede glimlach gekregen. Daarnaast kan ze ook een serieuze snaar raken, ze laat je echt beseffen dat lief zijn voor jezelf, ontspannen en luisteren naar jezelf écht ontzettend belangrijk zijn.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Vieren vind ik heel waardevol. Het is een heel mooie manier om herinneringen te maken, om geluksmomenten vast te leggen, die anders ongenadig opgaan in een brij van losse gebeurtenissen die we ‘het leven’ noemen. Vieren kan door een fles bubbels open te trekken, maar ook door een mooie bos pioenen in huis te halen, even los te gaan in je woonkamer op ’t nieuwe nummer van Harry Styles, iets moois voor jezelf te kopen, een uurtje eerder te stoppen met werken, een strandwandeling te maken, spontaan een weekend naar de Ardennen te rijden of gewoon simpelweg met een koffietje op je balkon, en je toet in de zon, je zegeningen te tellen.’

Voor wie is dit boek?

Gewoon knetterhard jezelf zijn is voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een burn-out, de sociale druk van onze samenleving niet meer zo goed aankan, die te streng is voor zichzelf of slecht kan ontspannen. Cathelijn Paling geeft je allerlei inzichten waarom dit niet goed voor je is en wat je zou kunnen doen om beter naar jezelf te luisteren en daardoor gelukkiger te worden.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

133 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.