Recensie: Chariva – De Club van Ons

Recensie: Chariva – De Club van Ons


De Club van Ons is een heel speciaal verbond. De leden leren elkaar écht kennen. En dit boek is waar ze elkaar ontmoeten. Maar wel in het geheim. Want De Club van Ons is alleen voor leden. En die leden… dat zijn moeder en zoon, of vader en dochter. Of andersom. In dit prachtige invulboek vol vragen, opdrachten en inspiratie kunnen ouder en kind elkaar vragen stellen, antwoorden geven en geheimen onthullen. Er is ruimte voor foto’s, knutseldingen, brieven of andere mooie herinneringen. Je mag erin schrijven wat en wanneer jij wilt. De enigen die het lezen zijn de clubleden. Dat maakt dit boek zo bijzonder en verbindend. Welkom bij De Club van Ons.

ISBN: 9789020619058 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 144 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi vormgegeven boek met verrassende vragen.’

Verhaallijn

*****

De Club van Ons begint met een inleiding waarin je de regels van De club van ons leest. Vervolgens maak je kennis met de duidelijke legenda en weet je in het boek precies wanneer je zelf iets schrijft, de ouder iets schrijft of jullie samen iets mogen schrijven.
Vervolgens zie je steeds bovenaan een kleur, waardoor je weet wie er iets mag schrijven. De onderwerpen lopen uiteen van benoemen wat je het leukst vindt aan de ander, een envelop inplakken met een magische droomwens voor volgend jaar, tot jezelf omschrijven in tien woorden.
Wat ik jammer vind, is dat er geen duidelijke inhoudsopgave is, waardoor het boek beter verdeeld zou zijn in verschillende delen. Nu gaat het aan één stuk door, met af en toe een pagina met een inspirerende quote. Dit zou wat mij betreft een goed moment zijn om een nieuw hoofdstuk te starten.
— Eline

Illustraties

*****

In De Club van Ons zie je op de cover twee vossen. Deze vossen vind je overal in dit boek terug. Ook zie je op elke pagina wel een kleine illustratie van iets uit de natuur, zoals bloemetjes, blaadjes of sterren. Dit maakt het boek speels en geeft het een mooie, en rustige uitstraling.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Jullie gaan dit Koesterboek met z’n tweetjes gebruiken om van alles aan elkaar te schrijven. Schrijf wat je wilt en wanneer je wilt. Niets moet, alles mag! Dat is eigenlijk het leukste. En het mooiste is: alles blijft geheim. Naast jullie tweetjes zal niemand anders het lezen.

Geweldig toch: een geheim boek vol avonturen en verhalen? Dit is je kans! Leg het Koesterboek elke keer als je klaar bent met schrijven op een speciale plek die jullie samen afspreken als geheime bewaarplek. Niemand anders weet waar het ligt. Zo blijft jullie Club echt alleen van jullie twee.

Regels van De Club van Ons
1. Schrijf wat je wilt, alles mag. En spelfouten en taalfouten? Die doen er niet toe.
2. Je kunt ALLES opschrijven wat je wilt: denk vrij, schrijf vrij. Niemand zal het lezen.
3. Verstop het Koesterboek als je klaar bent op de afgesproken geheime plek.
4. Praat niet met anderen over wat er is geschreven in jullie Koesterboek. Met elkaar natuurlijk wel!’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor elke ouder die een speciale club met zijn/haar kind (vanaf zeven jaar) wil.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.