Recensie: Charlotte Link – Moordenaar

Recensie: Charlotte Link – Moordenaar


Kate Linville, rechercheur bij Scotland Yard, keert terug naar Scarborough om haar voormalig ouderlijk huis op te ruimen en te verkopen. Geheel toevallig logeert ze daar in het pension van de familie Jones als de viertienjarige dochter des huizes, Amelie spoorloos verdwijnt. Een dag eerder werd het lijk gevonden van een ander veertienjarig meisje, Saskia Allard. Saskia was al geruime tijd geleden plotseling verdwenen.

Kate kan het niet nalaten om op onderzoek uit te gaan, alhoewel ze hiervoor geen bevoegdheid heeft in Scarborough. Dit wordt haar niet in dank afgenomen door Caleb Hale, de hoofdinspecteur van de lokale politie. Kate vermoedt dat er tussen deze twee meisjes en de jaren eerder spoorloos verdwenen Hannah Caswell een verband is. Caleb is het niet met haar eens.

Kates speurtocht leidt haar langs een gevaarlijk pad waarbij haar eigen leven in gevaar komt.

ISBN: 9789401615624 – Uitgeverij Xander – Aantal pagina’s: 639 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Moordenaar is een spannende thriller die je van de ene verrassing naar de andere brengt.’

Hoofdpersonages

*****

Kate Linville werkt als rechercheur voor Scotland Yard in Londen. Ze heeft een heel laag zelfbeeld. Ze keert terug naar Scarborough, de plaats waar ze opgroeide. Na de moord op haar vader verhuurde ze haar ouderlijk huis maar intussen is ze zo ver dat ze het wil verkopen. Als er een veertienjarig meisje vermoord wordt teruggevonden en een ander meisje spoorloos verdwijnt, kan ze het niet laten om discreet op onderzoek uit te gaan. Dit tegen alle regels in.

Caleb Hale is hoofdinspecteur bij de lokale politie en kan het niet op prijs stellen dat Kate zich bemoeit met het onderzoek. Ze deed dit ook eerder, na de moord op haar vader. Toch hebben Kate en Caleb heel veel respect voor elkaar en vertrouwen ze elkaar volledig.
— Marita

Sfeer

*****

Charlotte Link slaagt er in om je vanaf de eerste bladzijde nieuwsgierig te maken naar het verhaal in Vermoord. Het is een zeer spannend verhaal met heel wat verrassende wendingen. Alhoewel het een lijvig boek is, verveelt het de lezer geen moment. Het is het type boek waarbij het heel wat zelfdiscipline vraagt om niet te spieken wat het einde van het verhaal is.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Charlotte Link schrijft op een heel duidelijke manier. Ze weet de spanning in Moordenaar bladzijde na bladzijde op te bouwen. De plotwendingen zijn steeds weer onverwacht. De personages worden zodanig beschreven dat je hen kan aanvoelen. In Moordenaar verwijst de schrijfster soms naar haar vorig boek Leugenaar, maar beide boeken kunnen perfect los van elkaar gelezen worden.
— Marita

Passage uit het boek

‘Er was wel een verschil tussen wat de politie echt geloofde en wat ze gewoon niet konden bewijzen, maar daar wilde Kate niet op ingaan. Ze begreep ook dat Kevin dan misschien niet langer bereid was iets te zeggen. Kevin was woedend omdat hij zelf verdacht was geweest, maar leek nog kwader te worden als het om zijn broer ging.
‘Oké. Maar het klopt wel dat je Hannah die avond van Hull naar Scarborough hebt meegenomen?’
‘Ja. Ze stond in de regen voor het station in Hull en was verdrietig omdat de trein net voor haar neus was vertrokken. Ik woonde bij haar en haar vader om de hoek. Wat zou jij hebben gedaan? Haar laten staan?’
‘Natuurlijk niet. Het probleem is alleen dat ze sinds die avond is verdwenen.’
‘Ik heb haar afgezet in Scarborough. Ik wilde naar vrienden gaan.”

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een koude zonnige winterdag, naast een houtvuur met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

639 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.