Recensie: Christian De Coninck – De afrekening

Recensie: Christian De Coninck – De afrekening


Voor de deur van zijn woning wordt rechercheur Stijn Goris aangevallen in echte oorlogsstijl. Op het moment dat hij, samen met zijn kinderen, in de wagen stapt om de kinderen naar school te brengen worden ze vanuit een rijdende auto beschoten met oorlogsmunitie. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden overleven zowel Stijn als zijn twee kinderen de aanval.
Wat volgt is een doorgedreven zoektocht naar de daders en de opdrachtgever. Alle politiediensten van Polbru staan op scherp en geen enkele inspanning is hun te veel om uit te vinden wie er achter deze gewelddadige aanval op hun collega zit. Alle sporen wijzen in de richting van de georganiseerde misdaad. Maar eenvoudig blijkt de klus niet te zijn. Om de veiligheid van zijn familie op langere termijn te garanderen moet Stijn over zijn eigen grenzen gaan en een beslissing nemen die hem zal blijven achtervolgen.

ISBN: 9789052403779 – Uitgeverij Houtekiet – Aantal pagina’s: 270 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De afrekening is een aangenaam boek om te lezen, maar met weinig verrassende elementen.’

Hoofdpersonages

*****

Het hoofdpersonage in De afrekening is Stijn Goris. Hij is hoofdcommissaris van de lokale recherche, zone Polbru. Hij is getrouwd met Sacha en heeft een zoon en een dochter, beiden tieners. Ze vormen een harmonieus gezin. Stijn groeide op in een pleeggezin en heeft nog steeds een uitstekende band met zijn pleegouders en zijn pleegbroers.
— Marita

Sfeer

*****

Alhoewel De afrekening van Christian De Coninck een thriller genoemd wordt, is het niet echt een spannend boek. Het is wel een heel aangenaam boek om te lezen met veel aandacht voor de menselijke aspecten na een traumatische ervaring zoals de aanslag waarvan het gezin van Stijn Goris het slachtoffer is.
Het is tevens een warm boek, door de onvoorwaardelijke liefde van Stijn voor zijn gezin en zijn pleegfamilie en door de hechte vriendschap en het vertrouwen binnen het politiekorps waar Stijn deel van uitmaakt.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Christian De Coninck heeft De afrekening op een duidelijke manier geschreven waardoor het gemakkelijk en vlot leesbaar is. De hoofstukken staan in chronologische volgorde, met de datum en tijd van het gebeuren erbij vermeld. Hierdoor kan je het verhaal goed volgen en begrijpen.
De dialogen in het boek zijn kort en duidelijk. Zonder dat de schrijver zich te veel te verliest in onnodige beschrijvingen van de omgeving kan je je als lezer toch gemakkelijk een voorstelling maken van de setting waarin het verhaal zich afspeelt.
Je merkt doorheen gans het boek en in zovele kleine details dat de schrijver weet waarover hij schrijft. Door zijn eigen jarenlange ervaring als commissaris kent hij dit wereldje uiteraard als geen ander.
— Marita

Passage uit het boek

‘Goris telefoneerde met De Graef en legde hem de situatie uit.
‘Ai! Dat is niet goed,’ zei de onderzoeksrechter, nadat hij het verslag van Stijn had gehoord.
‘Daarom heb ik Wielemans naar Geel gestuurd.’
‘Maar we zijn niet honderd percent zeker dat De Witte in een van die chalets wordt vastgehouden?’
‘Nee, Bruno. De mast die als laatste het signaal van de gsm van De Witte heeft opgevangen, staat heel dicht bij dat chaletpark. We hebben ook eens gekeken op Google Maps en er is amper bebouwing in de buurt. Onze gok voor dat chaletpark is de beste die we hebben.’
‘Ik snap het, maar hoeveel chalets staan er?’
‘Geen idee. Mike zal dat wel onderzoeken.’
‘Hoe weten we welk chalet ons doelwit moet zijn?’’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een ijskoude winterdag, naast het haardvuur met een tas hete soep bij de hand?

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

270 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.