Recensie: Katrien Goossens, Isabelle Goris & Hanne Vanmierlo – Hoe is jouw weertje?

Recensie: Katrien Goossens, Isabelle Goris & Hanne Vanmierlo – Hoe is jouw weertje?


De mate waarin kinderen hun emoties kunnen reguleren is sterk verbonden met hun mentale welbevinden. Kinderen die leren omgaan met hevige emoties zijn in staat om sterkere sociale contacten uit te bouwen en staan veerkrachtiger in het leven.
Hoe is jouw weertje? gaat over rust, verbinding en emoties in de klas. Het geeft leraren meer inzicht in het belang van emotieregulatie voor jonge kinderen en de unieke rol die het lichaam daarin speelt.
De concrete handvaten, praktische oefeningen en kunstzinnige activiteiten in dit boek bieden leraren ook kansen om zelf meer rust en verbinding te ervaren. Kies de oefeningen uit die passen voor jouw klas, verwerk ze in je lespraktijk en groei samen met je leerlingen.

ISBN: 9789401482448 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 151 – Zelfhulpboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een praktisch handboek voor het leren omgaan met emoties.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Hoe is jouw weertje? maakt dat je bewuster leert luisteren naar jouw emoties. Als je dit zelf beheerst, kun je dit ook toepassen bij kinderen. Het boek bevat veel praktische oefeningen op het gebied van zintuigen, lichaamsbewustzijn en emotiebewustzijn. Deze oefeningen zijn geschikt voor volwassenen en oudere kinderen. Sommige oefeningen zijn minder geschikt voor jonge kinderen, maar er staat dan bij vermeld hoe deze oefening aangepast kan worden zodat ook zij mee kunnen doen.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Hoe is jouw weertje? is geschreven door Belgische auteurs. Hierdoor is de taal soms net wat anders dan wat ik gewend ben.
Daarnaast vind ik dat het taalgebruik soms erg ingewikkeld is. Hierdoor was voor mij niet altijd duidelijk wat er precies bedoeld werd. Dit vond ik vooral bij het hoofdstuk met uitleg over de hersenen.
— Eline

Passage uit het boek

‘Startoefening: Mindjar, in het moment zijn

Waarom?
Deze oefening is een mooie introductie om kinderen te laten ervaren hoe het voelt om met hun aandacht helemaal in het moment te zijn. De oefening helpt ook om aan kinderen het concept mindfulness uit te leggen.

De mindjar is een doorzichtige pot met water, lijm en glitters. De glitters staan voor gedachten en gevoelens. Wanneer je je druk voelt, overstuur of boos bent, dan gaan jouw gedachten en gevoelens alle kanten op. In je hoofd en je lichaam voel je drukte. Je ziet dit wanneer je de mindjar hevig schudt.

Wanneer je je focust en je hierdoor in het moment bent, dan helpt dit je om je gedachten en gevoelens tot rust te brengen. De gedachten en gevoelens zijn er nog wel, en dat is helemaal oké, maar je kunt ze beter zien en ze misschien ook beter begrijpen.’

Voor wie is dit boek?

Hoe is jouw weertje? is geschikt voor iedereen die met kinderen werkt, of kinderen heeft en graag meer informatie wil over het omgaan met emoties.
— Eline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

151 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.