Recensie: Colleen Cross – Jong gehekst is oud gedaan

Recensie: Colleen Cross – Jong gehekst is oud gedaan


Cendrine West stamt af van een machtige heksenfamilie en haar tante Pearl wil het liefst dat ze zich ook actief bezighoudt met magie. Cendrine vindt dat allemaal niet zo nodig en wil er vooral voor zorgen dat de plaatselijke krant die ze als journalist runt een beetje succes heeft.
Over twee weken gaat Cendrine trouwen met Brayden, de burgemeester van hun woonplaats Westwick Corners. Tijdens de trouwrepetitie ontdekken ze een lijk in het prieel in de tuin van het hotel van Cendrines moeder. Het is het lichaam van een rijke man. Alle sporen lijken in de richting van tante Pearl te wijzen.
Om aan te kunnen tonen dat tante Pearl onschuldig is, zal Cendrine toch iets moeten doen met haar magische afkomst en haar toverkunsten…

ISBN: 9789463980852 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 246 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een moord in een suf stadje, romantiek, heksen en veel magie – wat een geweldige combinatie!’

Hoofdpersonages

*****

Er doen behoorlijk wat mensen mee in Jong gehekst is oud gedaan, maar op geen enkel moment is dat verwarrend. De absolute hoofdpersoon is Cendrine West, de jonge heks die er eigenlijk geen behoefte aan heeft om heks te zijn en te toveren. Ze irriteert zich soms mateloos aan haar tante Pearl, die niets liever doet dan toveren. Hoe kan je op die manier verborgen houden dat je heks bent? Zeker als tantelief een ‘Charm School’ wil oprichten…
Aangezien er een lijk in de tuin ligt, komt de nieuwe sheriff van het stadje Westwick Corners al snel in beeld. Cendrine vindt deze Tyler Gates bijzonder aantrekkelijk. Ze begon al wat te twijfelen aan haar aanstaande huwelijk met Brayden Banks, de aanwezigheid van Tyler zet haar nog verder aan het denken.
Verder hebben we nog moeder Ruby, die ook terughoudend is als het over haar toverkunsten gaat, broer Alan die is omgetoverd in een hond, Tonya Plant, de weduwe van de vermoorde man en oma Violet die niet meer leeft, maar zich als geest overal mee bemoeit.
— Isolde

Sfeer

*****

Jong gehekst is oud gedaan speelt zich in een klein onopvallend stadje ergens in de Verenigde Staten. Zo’n stadje dat je wel kent uit films, een stadje waar eigenlijk nooit iets gebeurt en waar het groot nieuws is als de plaatselijke notaris een verkoudheid heeft opgelopen. Maar in dit soort stadjes gebeuren de meest geheimzinnige dingen. In Westwick Corners woont al eeuwenlang een heksenfamilie…
Colleen Cross heeft de sfeer van Westwick Corners heel treffend neergezet. Juist door de magie en de heksen is Westwick Corners niet wat het lijkt en dat zorgt voor verrassingen en spanning.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Jong gehekst is oud gedaan leest vlot en is heel toegankelijk. Je zit vrijwel direct goed in het verhaal. Je kan lekker meepuzzelen met Cendrine, maar het mysterie van de moord is niet heel ingewikkeld of verrassend. Het boek moet het hebben van de magische insteek. De heksen met al hun onhebbelijkheden maken het verhaal vermakelijk en leuk. Wat heeft Dutch Venture Publishing een leuk nieuw genre naar Nederland gehaald.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Ik liep naar de keuken, waar mijn moeder met perplexe blik naar mijn tante stond te kijken. Die was met behulp van magie ingrediënten voor de salade van vanavond aan het mixen. De kroppen sla vlogen letterlijk door de lucht. Nou, dan was die magie tenminste nog ergens goed voor vandaag.
Ik ving een krop Romaine-sla op en legde hem met een klap op het aanrecht neer. ‘Wij moeten even stevig babbelen, tante Pearl.’ ‘Dat moet maar even wachten, Cen. Ik heb het druk.’ Ze knipte met haar vingers om een bos worteltjes met onzichtbare handen te raspen.’

Leesvoorschrift

Dit eerste deel van De Heksen van Westwick doet het vooral erg goed als je lekker buiten in het zonnetje zit, misschien onder een boom of een parasol. Dankzij een beetje magie weet je je glas ijsthee of witte wijn lekker koel te houden en kan die reep chocola met kaneelbiscuit en marshmallows niet smelten!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

5%

Hoe dik is de pil?

246 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.