Recensie: David Lindo & Claire McElfatrick – De wondere wereld van vogels

Recensie: David Lindo & Claire McElfatrick – De wondere wereld van vogels


Ontdek aan de hand van foto’s en illustraties hoe vogels vliegen, zingen, jagen, nesten bouwen, of zich verstoppen. Vogels zijn overal, van bevroren ijslandschappen tot steden en woestijnen.
Na het lezen van dit boek weet je meer van vogels dan je zou verwachten. Wist je bijvoorbeeld dat je aan de snavel van een vogel kunt zien wat hij eet? Dat struisvogels de grootste eieren leggen wist je misschien al, maar dat het nest van een ooievaar evenveel kan wegen als een paard? Leer dat spotlijsters de roep van veel andere vogels kunnen nadoen en dat jij zelf de vogels in je buurt kan helpen door een nestkastje te bouwen en raamstickers te plakken.

ISBN: 9789401484947 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 80 – Kinderboek, Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Mooie illustraties en bomvol informatie, leer over allerlei soorten vogels in De wonderlijke wereld van vogels.’

Verhaallijn

*****

De wonderlijke wereld van vogels is meer een encyclopedie en kijkboek, dan een echt leesboek. Het boek staat vol met informatie over allerlei soorten vogels. Het gaat over hun leefomgeving, hun lichaam, hun afstamming en hun gedrag. Je leert dat je aan de snavel van de vogel kunt zien wat voor voedsel hij eet en je ziet de enorme verschillen tussen de eieren die de vogels leggen. Je leest dat de vogels zich in de loop van de tijd hebben aangepast aan de omgeving waar ze wonen, een pinguïn is echt een totaal andere vogel dan de musjes die je elke dag in je eigen tuin ziet. Het boek staat boordevol weetjes, die zijn verzameld op grond van een vijftal hoofdthema’s.
— Isolde

Illustraties

*****

De afbeeldingen in De wonderlijke wereld van vogels zijn een combinatie van foto’s en illustraties. Dit is zo knap gedaan dat je even goed moet kijken of je nu een foto ziet of een illustratie. De meeste vogels zijn op de foto gezet en vervolgens in een geïllustreerde achtergrond gezet.
De afbeeldingen zijn over de gehele spread van de pagina gezet, wat het boek tot een kleurrijk geheel maakt. Er is heel veel te zien op iedere bladzijde.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Veel vogels proberen een vijand af te weren als ze zich bedreigd voelen. Ze verdedigen zich op verschillende manieren. Sommige duiken agressief op binnendringers of slaan ze met hun snavel en klauwen. Andere zijn sluw: ze doen bijvoorbeeld alsof ze gewond zijn om roofdieren bij hun jongen weg te lokken.’

Voor wie is het boek?

De wonderlijke wereld van vogels is een interessant boek voor jongens en meisjes van alle leeftijden. De teksten zijn toegankelijk en geschreven voor kinderen vanaf een jaar of acht. Het geheel aan informatie en illustraties maakt het boek voor een brede groep mensen interessant, zeker als je van vogels houdt.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen

dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.