Recensie: Dr. Janneke Wittekoek – De hart/hoofd connectie

Recensie: Dr. Janneke Wittekoek – De hart/hoofd connectie


Iedereen weet dat een gezond leven in een fijne leefomgeving een sleutelrol in gezond ouder worden speelt. Maar door onze hectische 24-uurs economie wordt het steeds lastiger om hierin zelf de juiste balans te vinden. Een leven met te weinig slaap, te weinig groen, te weinig ontspanning, oordlogen en pandemieën raakt letterlijk ons hart. Toch is hier, ondanks dat die stress aan veel hartproblemen bijdraagt, nog weinig aandacht voor in de spreekkamer van de huisarts.

Vooral het vrouwenhart is gevoelig voor de nadelen van zo’n hectisch leven. In De hart/hoofd connectie lees je daarom wat – naast het belang van gezond eten en bewegen – de effecten van stress en emoties op je hartgezondheid zijn. Met uiteraard veel handige tips die je op weg helpen naar een leven in balans en een gezonder hart.

ISBN: 9789000386345 – Uitgeverij Lucht – Aantal pagina’s: 284 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De hart/hoofd connectie laat zien welke gevolgen uit onze drukke, en soms ongezonde, maatschappij invloed kunnen hebben op je hart en brein.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

De hart/hoofd connectie begint met een uitleg over je hart en je brein. Hierdoor is de basis qua kennis gelegd voor het vervolg van het boek. Dr. Janneke Wittekoek beschrijft de invloeden van onze maatschappij op je hart en brein. Wat zijn de gevolgen van stress, roken, ongezond leven en weinig beweging? Al deze aspecten komen uitgebreid aan bod. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het belang van ontspanning, goede nachtrust, beweging en gezonde voeding. Hierbij worden tal van handvatten gegeven die jou kunnen helpen naar een betere hartgezondheid.

In het boek wordt ook dieper ingegaan op specifiek het vrouwenhart. Het hart van vrouwen blijkt minder bestand tegen alle negatieve invloeden. Er wordt dan ook geregeld een relatie gelegd met het vrouwenhart, zoals de overgang en hormonen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Dr. Janneke Wittekoek begint met een uitleg over het hart en het brein. Dit vond ik wel fijn, op deze manier heb je achtergrondinformatie voor de rest van het boek. Het is namelijk handig om over deze kennis te beschikken, zodat je beter snapt hoe ongezonde gewoontes invloed kunnen hebben op je hart en brein.

Het boek is echt een soort gids. Het neemt je mee vanaf de basis naar een betere hartconditie. Hierbij worden alle negatieve gevolgen besproken, maar wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de oplossingen hiervoor. Zo kent het boek bijvoorbeeld voedingstips, meditatieoefeningen en yogaposes. Het boek is heel begrijpelijk en toegankelijk geschreven. Na het lezen van De hart/hoofd connectie weet je heel goed hoe jij je hart in topconditie kan brengen.
— Kaylee

Passage uit het boek

Let op slaap
Zowel lichamelijk als geestelijk heb je voldoende rust nodig. Langdurig slaaptekort kan hart- en vaatziekten als hartritmestoornissen of een verhoogde bloeddruk veroorzaken. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat vrouwen die minder dan zes uur slapen meer kans hebben op ontstekingen, waardoor de kans op hart- en vaatziekten en beroertes toeneemt. Als je weinig slaapt dan vertraagt je metabolisme en zul je meer moeite hebben met afvallen. Probeer elke nacht zeven uur te slapen. Maar met alleen slapen ben je er niet, want het is belangrijk dat je een beetje rust in je hoofd creëert. Als je jezelf structureel aan het overbelasten bent dan raakt je batterij op een gegeven moment echt een keer leeg. Neem dus elke dag even een halfuur voor jezelf om te lezen, sporten of mediteren (en laat je telefoon op tablet met rust).’

Voor wie is dit boek?

Wil jij weten hoe je je hart in goede conditie krijgt? Meer weten over slechte en goede invloeden? Hoe staan het hart en brein met elkaar in verbinding? Ga dit boek dan vooral lezen!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

284 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.