Recensie: Durkhanai Ayubi – Parwana

Recensie: Durkhanai Ayubi – Parwana


Parwana brengt je de heerlijkste familierecepten en traditionele Afghaanse gerechten voor allerlei gelegenheden, doorvlochten met verhalen over de Afghaanse cultuur, waardoor je een kijkje in een keuken krijgt die je eerder nog niet goed kende. De rode draad is de geschiedenis van de familie Ayubi, die in haar restaurant Parwana (vlinder in het Farsi) het Australische Adelaide haar gasten de Afghaanse kooktradities voorschotelt.

Van mahi, dat traditioneel gegeten wordt tijdens het Perzische nieuwjaar, tot kabuli palaw, dat vooral bij bepaalde ceremonies geserveerd wordt. Maar ook doordeweekse gerechten zoals gestoofde aubergine met yoghurtdressing of lamscurry met pruimen ontbreken niet. De sfeervolle beelden verwelkomen je bij de familie en je kunt de heerlijke gerechten bijna ruiken, een lust voor het oog.

ISBN: 9789023016663 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 256 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtig naslagwerk van de Afghaanse keuken en een must-have voor de kookliefhebber.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het is moeilijk om één favoriet gerecht uit Parwana te hebben. De gesmoorde kip in kurkuma-yoghurtsaus was zijdezacht en heerlijk van smaak. De eerdergenoemde gestoofde aubergine met yoghurtdressing is ook een aanrader. Ik had nog nooit eerder aubergine op die manier gegeten en het recept is echt heel erg lekker, de aubergine smelt bijna op je tong. Daarnaast kan ook echt de bloemkoolcurry niet ontbreken als je uit dit boek kookt. De recepten zijn niet moeilijk, maar vergen soms wel wat voorbereidingstijd.
— Frederique

Instructies

*****

Over de gehele linie waren de instructies goed te volgen en duidelijk. De recepten worden stap voor stap uitgelegd. Naast de recepten geeft Parwana ook nog achtergrondinformatie over de gerechten zelf. Echter klopt bij enkele recepten het recept niet helemaal. Bij het recept van de walnootkoekjes ontbreekt bijvoorbeeld de stap die de walnoten toevoegt aan de koekjes, maar dit soort omissies kan je in principe makkelijk overbruggen.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Het boek is voor iedereen die graag Afghaans wil koken of benieuwd is naar de Afghaanse keuken. Parwana bevat niet alleen recepten, maar ook de achterliggende geschiedenis en dynamiek van de Afghaanse keuken waardoor je de Afghaanse keuken beter leert begrijpen.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


 


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.