Recensie: Elle Luna & Susie Herrick – Jouw verhaal, jouw kracht

Recensie: Elle Luna & Susie Herrick – Jouw verhaal, jouw kracht


Verhalen helpen ons te begrijpen wie we zijn en wat we doen. Maar waarom horen veel jonge meisjes verhalen waarin vrouwen mooi en gehoorzaam zijn, en de prins hen komt redden?
Het wordt tijd dat we onszelf andere verhalen gaan vertellen: verhalen waarin we erachter komen dat we ook gehoord mogen worden, dat we krachtig zijn, dat we een mening hebben. In dit boek helpen Elle Luna en Susie Herrick je om jouw verhaal te vinden door middel van oefeningen, kritische vragen en veel voorbeelden.

ISBN: 97897400510050 – Lev. – Aantal pagina’s: 179 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vind je plek als vrouw in de wereld, sterk je vrouwelijke kracht en ontdoe je van (verborgen) misogynie’

Wat heb ik aan dit boek?

****

In dit boek zoek je naar jouw eigen verhaal en je vrouwelijke stem. Aan de hand van vragen en opdrachten wordt je aangespoord na te denken over jouw plek in je familie, in de maatschappij, in de wereld. Het leert je je vrouwelijke kracht te ontdekken, je te ontdoen van misogynie en het leert je welke effecten je cultuur en de maatschappij kunnen hebben op jouw vrouw-zijn. De focus ligt vooral op feminisme en misogynie. Wil je nog wat verder de diepte in betreft zelfontwikkeling, dan kun je dit boek wellicht als te licht ervaren.
— Luus

Schrijfstijl

****

Als je de boeken van Elle Luna kent, dan weet je dat ze naast schrijven ook kunstenares is en de boeken die ze schrijft versiert met mooi vormgegeven bladzijden. In het boek staan een heleboel quotes die bij de verhalen passen.
— Luus

Passage uit het boek

‘Is er in het verleden ooit een tijd geweest waarin vrouwen op gelijke voet stonden met mannen? Of hebben we ooit een maatschappij gekend waarin vrouwen de leiding hadden? Geschiedkundigen weten het niet, maar het is wel duidelijk dat er periodes zijn geweest in de geschiedenis waarin vrouwen een radicaal andere status genoten, variërend van als niet-menselijk beschouwd worden (hetgeen inhield dat ze dezelfde status hadden als dieren) tot leidinggeven aan een keizerrijk.’

Voor wie is dit boek?

Helaas mannen, dit is een echt vrouwenboek. Als je erin gelooft dat de wereld waarin we nu leven meer zachtheid en vrouwenstemmen nodig heeft, dan is dit boek een opstapje om jezelf te ontdekken en om jouw krachtige vrouwelijkheid daarna door te geven aan andere vrouwen. Een eye-opener!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

179 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.