Recensie: Karen Dejongh – Bestemming droomjob

Recensie: Karen Dejongh – Bestemming droomjob


Wat is jouw droombaan of roeping? Waar wil je naartoe in je carrière? In welke rollen komen jouw persoonlijkheid, talenten en verlangens het best tot hun recht? Kortom: hoe maak jij authentieke carrièrekeuzes die zo goed mogelijk bij jouw identiteit passen?

Hoe meer we over dat soort vragen nadenken, hoe waziger het antwoord voor veel mensen wordt. In dit boek staan dan ook geen ingewikkelde theorieën, maar wel een helder stappenplan om je carrièredoelen in handen te nemen. Of je nu aan de start van een nieuwe carrière staat, of je huidige werk een andere wending wilt geven: met de onderbouwde oefeningen en reflectievragen van The Job Coach achterhaal je haarfijn hoe je je professionele leven vanaf nu wilt invullen.

Ontdek je authentieke talenten en drijfveren. Sta stil bij je waarden en vaardigheden. Merk op hoe je opvoeding en karakter je ideale werkomgeving beïnvloeden. Ga de confrontatie aan met de patronen in je carrière die je ware gevoelens blokkeren, met je obstakels en verschillende rolpatronen. Zo word jij uiteindelijk niet alleen succesvoller, maar vooral ook gelukkiger in je carrière.

ISBN: 9789401488426 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 167 – Informatief/zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ontdek met dit boek je drijfveren en waarden en zet deze in om je ideale carrière te creëren.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Ik denk dat we het allemaal wel herkennen dat we soms ontevreden zijn over onze baan. Soms is dit tijdelijk, maar soms ook niet. Vooral wanneer je langere tijd ongelukkig bent in je werk kan het lastig zijn om deze situatie te doorbreken. Bestemming droomjob is een heel erg praktisch boek dat jou helpt om te ontdekken wat jij belangrijk vindt in een baan, waar je blij van wordt en hoe jij je talenten, kennis en ervaringen kunt inzetten.

Het boek is niet alleen geschikt voor mensen die een andere baan overwegen, maar ook zeker wanneer je ontevreden bent in je huidige werk en dit graag wilt aankaarten bij je werkgever. Door middel van een praktisch zes stappenplan gaat Karen met jou aan de slag om te ontdekken waar jouw werkgeluk ligt. Hierbij kijkt ze naar je jeugd, de ervaringen en competenties die je ontwikkeld hebt, welke carrière je al opgebouwd hebt en wat je wenst binnen je carrière.

Het boek is een soort werkboek, vol met opdrachten en vragen die jou helpen in jouw denkproces over je carrière. Wanneer je de oefeningen en vragen allemaal serieus maakt, dan weet ik zeker dat deze je richting geven binnen jouw carrière.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Karen heeft een hele praktische en duidelijke schrijfstijl. Ze legt zaken heel duidelijk uit en geeft veel voorbeelden van mensen die zij heeft mogen coachen als jobcoach. Daarnaast heeft ze goede oefeningen en vragen gemaakt die jou laten nadenken over jouw carrière. Het voelt alsof je gecoacht wordt, maar dan via papier.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Zoals met alles in het leven komt het erop aan om een goed evenwicht te vinden en niet te veel, maar ook niet te weinig te verlangen.
Verlang je te veel, dan krijg je te hoge of idealistische verwachtingen en ben je niet meer tevreden met wat er is. Verlangens kunnen dus ook destructief zijn, want al te vaak worden ze niet vervuld. Of soms worden ze wel vervuld, maar voel je je toch teleurgesteld omdat je niet krijgt wat je verwacht.
Zijn er te weinig verlangens, dan ervaar je heel weinig energie, betrokkenheid en drijfkracht. Je verlangens vormen je kompas voor wat je beweegt en wat je drijft. Je hebt ze dus echt wel nodig.’

Voor wie is dit boek?

Bestemming droomjob is voor iedereen geschikt. Voor diegene die een andere baan wenst, voor diegene die ontevreden is over zijn huidige baan, maar ook voor diegenen die starten aan hun carrière. Ik denk dat het boek ook nuttig kan zijn voor HR-medewerkers, omdat zij op deze manier hun medewerkers kunnen helpen in het creëren naar hun ideale carrière.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

167 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.