Recensie: Elly Clabbers – Ziekte als geneesmiddel

Recensie: Elly Clabbers – Ziekte als geneesmiddel


Toen schrijfster Elly Clabbers hoorde dat ze kanker had, moest ze denken aan een zin die ze vaak had gelezen in Een cursus in wonderen: ‘Er is geen lichaam.’ Maar, zo vroeg ze zich af, hoe kan iets wat niet bestaat ziek zijn? De bewering van de Cursus dat ziekte een projectie is van schuld en boete op het lichaam, bracht haar in de verleiding het boek voor gezien te houden. Ze overwon echter haar weerstand en ontdekte stapje voor stapje wat de Cursus met deze uitspraak – en daarmee samenhangende verklaringen: ‘Er is geen wereld’ en ‘Buiten jou is er niets’ – bedoelt. Zo werd haar ziekte een middel dat haar werkelijke genezing bracht. In dit boek beschrijft ze haar leerproces, in de hoop zowel studenten als belangstellende van Een cursus in wonderen behulpzaam te zijn bij de studie en toepassing daarvan.

ISBN: 9789020214178 –  Uitgeverij AnkhHermes – Aantal pagina’s: 192 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Een cursus in wonderen als handvat voor het ziekteproces van Elly.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Elly Clabbers las het boek Een cursus in wonderen toen ze hoorde dat ze kanker had. Het boek had ze veel eerder al aangeschaft, maar ze kon zich door de ingewikkelde materie er niet toe zetten het helemaal te lezen. Na de diagnose heeft ze dit wel gedaan en kreeg ze beetje bij beetje te zien hoe ze haar ziekte vorm kon geven met behulp van het boek. Elly is door de cursus overtuigd van het feit dat wij mensen ons lichaam niet zijn. En dat we ziek kunnen worden als wij niet naar onze innerlijke stem luisteren en ons afsluiten van God/het hogere/hoe je het zelf wil noemen. In dit boek kun je leren een innerlijke omslag te maken om weer in contact te komen met jezelf.
— Luus

Schrijfstijl

*****

In het boek vertelt Elly over haar eigen zoektocht naar omgaan met kanker, omgaan met de pijn die erbij hoort en omgaan met het lichaam. Ze neemt steeds stukjes uit de cursus en ontleedt dit aan de hand van haar eigen leven en hoe ze deze informatie tijdens haar ziekteproces heeft toegepast.
— Luus

Passage uit het boek

‘Oorzaak en gevolg beginnen enigszins te dagen: niet een ontaarde lichaamscel, niet een virus, bacterie, hormoon, of welk beestje of stofje dan ook maakt mijn lichaam ziek, maar mijn geloof in iets wat helemaal niet bestaat. Dat onjuiste geloof is dus de ziekte en die ziekte bevindt zich in iets wat ‘denkgeest’ wordt genoemd.’

Voor wie is dit boek?

Ben je nieuwsgierig naar de manier van omgaan met ziekte en het lichaam die Elly heeft uitgeplozen aan de hand van Een cursus in wonderen? Als je wil weten hoe haar genezingsproces was en wat ze uit de cursus heeft meegenomen, en wil lezen over thema’s als ego, geluk en vergeving, dan is dit boek wat voor jou.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

192 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


1 comment

Reactie toevoegen
  1. 1
    Greet Bazuin

    Zo mooi, dit persoonlijke verhaal over ziekte en de Cursus in Wonderen. Ik ben al jaren ” cursusstudent” en mis in veel boeken over de Cursus de persoonlijke ervaringen. Dankjewel Elly, het was heel herkenbaar en helpend om je boek te lezen.

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.