Recensie: Brankele Frank – Over de kop

Recensie: Brankele Frank – Over de kop


Toen neurobioloog en consultant Brankele Frank (1987) een burn-out kreeg, merkte ze dat gebrek aan kennis haar genezing in de weg zat. Waar ze behoefte aan had: precies weten wat er in haar lichaam aan de hand was en erkenning voor het feit dat het niet alleen tussen haar oren zat. Ze ging op onderzoek uit met het idee dat wie begrijptwat een burn-out is, er ook sneller weer vanaf kan komen.

Als neurobioloog ontdekte ze zowaar dat je een burn-out in je hersenen kunt zien. Als consultant zette ze die ontdekkingen vervolgens om in een hanteerbaar plan om hem te verjagen, met goede zorg voor zowel lichaam als geest. En als doorgewinterde ervaringsdeskundige kwam ze er na een tweede burn-out (een boek schrijven bleek best stressvol) weer bovenop.

ISBN: 9789493320352 – Uitgeverij Das Mag – Aantal pagina’s: 366 – Zelfontwikkeling


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Over de kop legt jou op een wetenschappelijke manier (met ervaring van de schrijfster) uit hoe een burn-out ontstaat, welke symptomen deze kent en hoe je er weer bovenop kan komen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Over de kop gaat volledig over een burn-out. Brankele Frank beschrijft hoe een burn-out ontstaat, welke factoren hier invloed op kunnen hebben, waar de valkuilen liggen voor iemand met een burn-out, hoe het verloop meestal gaat en hoe je er weer bovenop kunt komen. Hierbij beschrijft ze heel veel wetenschappelijke informatie en haar eigen ervaringen.

Ik denk dat het boek heel erg nuttig is voor iemand die een burn-out heeft. Ten eerste zal je heel veel herkenbare dingen lezen. Daarnaast lees je hoe een burn-out ontstaat, wat het met je lijf en mentale gezondheid doet en hoe je er weer bovenop kunt komen.

Ook wanneer je een burn-out hebt gehad, is dit boek interessant. Je leest wat er met je lichaam gebeurd is en je leest waar je valkuilen liggen. Een burn-out wordt gekenmerkt door veel lichamelijke gebeurtenissen en het blijft altijd een uitdaging om daar niet weer in te verzanden.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ik vind dat Brankele Frank een heel fijn boek geschreven heeft. Er rust gelukkig allang geen taboe maar op een burn-out, maar het blijft een ongrijpbare ziekte. Wanneer je een burn-out hebt, snappen mensen meestal niet wat er met je is omdat het vaak niet te zien is. Ik vind dat Brankele heel erg open is in haar eigen burn-out-ervaringen en creëert hiermee veel herkenning. Daarnaast weet ze wetenschappelijke informatie over een burn-out heel goed te beschrijven en relateert ze dit naar de praktijk, waaronder haar eigen ervaringen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Maar de rust bracht geen stilte – er kwam lawaai. Ik had de deksel van de frituurpan gehaald en nu klotste alles eruit. Mijn binnenste werd door elkaar geschud en langs alle kanten naar buiten gespuwd. Er kwam een explosie in mijn hoofd, de culminatie van de slijtageslag die ik al maanden, of misschien zelfs jaren, leverde. Mijn hoofd borrelde, flipperde en botste heen en weer. Mijn lijf werd steeds slapper, alsof ze niet meer in dezelfde huls bivakkeerden. Toen de uitbarsting uitgeraasd was, werd ze opgevolgd door het tegenovergestelde, een imploderende massa die niets dan nevelige leegte achterliet.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is een geschenk voor iedereen met een burn-out of herstellende is hiervan. Je leest heel veel herkenning, wat er met je lichaam en geest gebeurt en hoe je er weer bovenop kan komen én blijven.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

366 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.