Recensie: Lily Frank – Trammelant op Texel

Recensie: Lily Frank – Trammelant op Texel


Kitty heeft een burn-out. Vervelende herinneringen aan de laatste maanden voordat ze zich ziek meldde overspoelen haar regelmatig en alleen al het denken aan haar werk bezorgt haar de bibbers. Om los te komen van alles besluit ze om een weekje naar Texel te gaan. Eens kijken of het herfstweer daar de zorgen uit haar hoofd kan waaien! Alleen heeft ze dat niet met haar werkgever durven overleggen omdat ze zich al zo schuldig voelt dat ze overspannen thuiszit.

Maar dan treft ze op de boot naar het Waddeneiland Mees, die éne collega die heeft bijgedragen aan haar burn-out en die wel de laatste persoon is die ze tegen wil komen. En laat hij nu net dezelfde week uitgekozen hebben om daar vakantie te vieren…

ISBN: 9789493265332 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 256 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Trammelant op Texel is een leuke roman met een serieuze ondertoon over het onderwerp burn-out.’

Hoofdpersonages

*****

Kitty zit met een burn-out thuis. Ze heeft weinig energie maar op aanraden van de bedrijfsarts en haar coach besluit ze toch een weekje naar Texel te gaan. Ze boekt een huisje en neemt de boot in de hoop daar wat energie op te doen. De heenreis gaat al helemaal mis, want ze vergeet haar tas op de boot. Daarnaast komt ze ook Mees tegen, de collega die ervoor heeft gezorgd dat ze ziek thuis zit.

Na een valse start gaat Kitty met goede moed de week tegemoet. Ze heeft voor zichzelf een programma gemaakt met wat ze allemaal wil doen en zien. Bij de eerste activiteit baalt ze al meteen, want hier is Mees ook weer. Ook bij de volgende activiteiten is hij er steeds op hetzelfde moment. Kitty sluit zich regelmatig bij hem en zijn vrienden aan om wat te eten, maar de irritatie tussen de twee loopt soms hoog op.

Wanneer Kitty door een goed gesprek erachter komt dat Mees misschien toch niet de reden van haar ziekmelding was, doet ze nog een ontdekking. Mees vertelt haar iets waar ze misschien toch wel heel erg blij mee is en wat ze stiekem nooit gehoopt had…
— Kaylee

Sfeer

*****

Trammelant op Texel staat vooral in het teken van burn-out. Kitty vindt het lastig dat ze hiermee kampt en moet constant rekening houden met moeheid en het hebben van geen energie of zin. Ik denk dat dit boek goed laat zien wat een burn-out precies met je doet. De symptomen en tegenstrijdige gedachtes die beschreven worden zijn heel herkenbaar in het geval van een burn-out. Ik vind dat het goed is dat dit thema op deze manier beschreven wordt, aangezien het vaak een onderschatte ziekte is.
Daarnaast staat het boek natuurlijk ook in het teken van liefde. Ook al komt deze langzaam op gang, als romanliefhebber kun je absoluut je hart ophalen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het boek leest heerlijk weg. Lily Frank weet een serieus onderwerp goed te combineren met wat luchtigere liefdesperikelen.  Begin met lezen en voor je het weet heb je het boek uit.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Eenmaal in mijn eigen huisje laat ik me op de bank ploffen. Mijn hoofd tolt nu al en de dag is nog maar net begonnen. Behendig vis ik mijn agenda uit mijn tasje en sla het boekje open bij vandaag, de zondag. Mijn planning staart me als een bedreiging aan. Ik zie nu al, in een oogopslag, dat het programma veel te vol is.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest heerlijk weg op een zwoele zomeravond of juist onder een dekentje tijdens een herfstige zondagmiddag. Zorg er wel voor dat je thee of koffie en wat lekkers binnen handbereik hebt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.