Recensie: Emmy van Ruijven – Supernerd

Recensie: Emmy van Ruijven – Supernerd


Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt?

Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

ISBN: 9789492585516 –Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 260 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Supernerd is een superorigineel verhaal over nerds, superhelden en demonen.’

Hoofdpersonages

*****

Supernerd draait om Steph, een meisje dat nog geen 18 is, nog maar net op kamers woont en een veeleisende opleiding volgt. Ze gaat naar school, ze heeft een bijbaantje en tekent veel. Samen met haar vrienden speelt ze iedere week Dungeons & Dragons. Veel mensen zullen haar zien als een typische nerd, maar ondertussen is ze een origineel, veelzijdig en getalenteerd meisje.
Steph gelooft in superhelden en laat zij nu opeens verwikkeld raken in een avontuur waarbij superheldenkrachten noodzakelijk zijn…
— Isolde

Sfeer

*****

In Supernerd verandert de sfeer geregeld. Van het typische studentenleven en de sleur op school, naar opeens een bijna horrorachtige situatie waarin demonen oprukken in het centrum van Den Bosch. Wat dat betreft valt er niet goed een etiketje op het verhaal te plakken. Het boek speelt zich af in en rond Den Bosch en als je bekend bent met Den Bosch, zul je ongetwijfeld punten herkennen.
De gebeurtenissen in het boek zijn heel afwisselend, waardoor Supernerd boeiend blijft.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Supernerd is het debuut van Emmy van Ruijven. Haar boek leest lekker vlot. Er zit veel dialoog in en daarmee ook veel spreek- en soms ook straattaal. Het verhaal is heel afwisselend, ga maar na: nerds, superhelden en demonen. Sommige delen zullen je daardoor misschien wat meer aanspreken dan andere delen. Heel subtiel verwerkt Van Ruijven op verschillende plekken diversiteit in het verhaal en dat is in deze tijd heel prettig om te lezen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Toast? TOAST?! Je kunt me niet net vertellen dat ik misschien speciale krachten heb en dat een van mijn vriendinnen als een overrijpe mango wordt afgeschreven en dan voorstellen of ik toast wil eten. Ik bal mijn vuisten tot mijn knokkels wit zijn. Ik wil Petra de huid vol schelden. Dat ze iets moet doen. Dat dit niet kan. Maar ik weet wel wat ze dan zal zeggen Dat ík degene ben die iets moet gaan doen. Ze heeft gelijk: ik kan niet langer alleen maar bezig zijn met tekenfilms en potloden, wanneer ik het vermogen heb om de wereld te redden.
‘Jij kan dit,’ fluistert ze opeens, terwijl ze een ontbijtbordje met twee geroosterde boterhammen naar me uitsteekt. ‘Als ik in iemand geloof, ben jij het wel.’
Waarom geloof ik dit zelf dan nog niet?’

Leesvoorschrift

Supernerd is het perfecte verhaal om te lezen op een zomeravond waarop storm en regenbuien over het land razen. Vergeet niet je glas ijskoude cola tijdig op te drinken en pas op dat niemand er met je chips vandoor gaat.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

260 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.