Recensie: Erin Groot Hermsen – Makkelijk Midden-Oosters

Recensie: Erin Groot Hermsen – Makkelijk Midden-Oosters


Hoe kunnen we ons op een positieve manier verbinden met nieuwe culturen in Nederland? Dat vroegen de makers van dit kookboek zich af toen de ernst van de vluchtelingencrisis hun duidelijk werd. ‘Samen genieten van lekker eten!’ werd het eensgezinde antwoord op hun vraag.

Zes nieuwe buren uit het Midden-Oosten vormden de inspiratie voor dit boek. Bijvoorbeeld Ahmad, de ondernemende bakker met zijn goddelijke baklava. Of de jonge Yoones, die dol is op de auberginestoof van zijn moeder, maar ook enorm kan genieten van een cheeseburger. Hun smaken en verhalen vormen de basis voor de recepten, aangevuld met creatieve inbreng van een culinair team. Het resultaat is om te watertanden: meer dan vijftig moderne Midden-Oosterse gerechten mét een Nederlandse twist, zoals een verrassende tuinbonenhummus of tabouleh met boerenkool.

ISBN: 9789493095342 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 234 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dit kookboek zorgt voor een win-win situatie: jij kunt de meest lekkere Midden-Oosterse gerechten maken en met jouw aankoop steun je de stichting Movement on the Ground!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Een enorme favoriet uit het kookboek is de zalm tarator. Als visliefhebber liep het water me al in de mond toen ik de foto bij het recept zag. Tarator is een traditionele Midden-Oosterse saus met walnoten, verse kruiden, yoghurt en citroen. Het is gemakkelijk te maken met reguliere ingrediënten. De zalm was verrukkelijk van smaak door de saus en gewoon ontzettend lekker.
Daarnaast ben ik ook fan van het hoofdstuk ‘Mezze’. Mezze zijn kleine gerechtjes die je samen kunt delen, bijvoorbeeld bij de borrel. Ik heb de kruidige spinazierolletjes en de Za’atar amandelen gemaakt. Beide wederom erg lekker!
— Kaylee

Instructies

*****

Alle recepten zijn duidelijk beschreven, compleet met bereidingstijd en benodigdheden. De instructies zijn volledig en heel erg duidelijk. Het is voor iedereen toegankelijk om deze recepten te maken. Alle recepten zijn voorzien van een prachtige foto van het gerecht.
Het kookboek begint met een uitleg over meest gebruikte basisingrediënten, zoals kruiden en specerijen. Er wordt onder andere beschreven wat het is en waar je het koopt. Heel handig en ook leuk om te weten! Daarnaast stellen de inspiratiebronnen voor de recepten zich voor. Zo leer je bijvoorbeeld ambitieuze Elham en de jonge Yoones kennen, die iets vertellen over hun leven in Nederland en kom je meer te weten over hun cultuur. Dat voegt voor mij betreft zeker iets bijzonders toe aan het boek! Ook heel mooi: de inkomsten van het kookboek worden geschonken aan de stichting Movement on the Ground, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is geschikt voor iedereen die gerechten wil koken uit het Midden-Oosten. Je kunt gemakkelijk aan de slag met de toegankelijke recepten uit het boek en met de ingrediënten die je gewoon in de supermarkt koopt. Duik de keuken in en geniet van alle geuren die tijdens het koken ontstaan en natuurlijk het eindresultaat!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

234 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.