Recensie: Erin Watt – One small thing

Recensie: Erin Watt – One small thing


Beth, of Lizzie, heeft een moeizame relatie met haar ouders. Haar oudere zus heeft een ongeluk gehad en is overleden. Haar ouders zijn bang Lizzie ook te verliezen, maar Beth (zo wil ze nu genoemd worden) ervaart hun zorg als verstikkend. Ze botsen voortdurend. Toch zoekt Beth naar vrijheid en naar mogelijkheden om te ontsnappen aan de aandacht van haar ouders.
Ze ontmoet Chase en ze wordt verliefd op hem. Al snel blijkt dat Chase een geheim met zich mee draagt. Niemand in haar omgeving kan accepteren dat Beth een relatie met Chase wil hebben, zelfs alleen vriendschap is not done…

ISBN: 9789026149160 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 320 – young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Deze stand alone van Erin Watt leest net zo lekker als De Royals en is ook geschikt voor een iets jongere doelgroep.’

Hoofdpersonages

*****

Iedereen noemt Elisabeth Lizzie, maar zelf wil ze Beth genoemd worden. Dat klinkt volwassener, minder kinderlijk. Het geeft haar nog meer het gevoel dat ze klein gehouden wordt. Haar zus Rachel is dan wel overleden een paar jaar geleden, maar Beth wil verder met haar leven. Ze wil naar een universiteit ver weg, ze wil naar feestjes, ze wil werken. Maar haar ouders houden haar angstvallig thuis.
Op een feestje, waar Beth stiekem naar toe gaat, ontmoet ze Chase. Ze voelt zich direct tot hem aangetrokken. Een paar dagen later blijkt Chase ook nog eens op dezelfde school én bij haar in de klas blijkt te zitten. Maar iedereen kijkt hem met de nek aan.
Chase draagt een verleden met zich mee. Hij is zich daar heel erg bewust van en kampt met enorme schuldgevoelens. Dat hij op deze school zit is een enorme struggle voor hem.
— Isolde

Sfeer

*****

Er is veel spanning in dit boek: spanning tussen Beth en haar vriendinnen die haar proberen te beschermen. Spanning tussen Beth en haar ouders, die zich zo gedragen dat Beth zich verstikt voelt. Spanning tussen Beth en Chase, die verliefd zijn op elkaar en zich tot elkaar aangetrokken voelen, maar tussen wie geen vriendschap op liefde mag bestaan. Al die spanningen maken dat One small thing boeiend is en lekker wegleest.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Het schrijversduo Erin Watt heeft een lekker vlotte pen en hun boeken zijn allemaal leuk om te lezen. De onderhuidse spanning spat er vaak van af. Met One small thing hebben ze bewezen dat ze ook boeken met minder seksuele spanning, zoals in De Royals, kunnen schrijven die net zo leuk en onderhoudend zijn.
— Isolde

Passage uit het boek

‘De halve klas slaakt kreten. De andere helft lacht. Manson, als in Charles de seriemoordenaar Manson. Wat een rotgrap. Ik kan het niet laten om naar Chase te kijken, om te zien hoe hij het opvat. Dan beseft ik dat iedereen naar hem staart, wachtend op zijn reactie. Ik krimp meelevend ineen. Ik weet hoe onplezierig het is om het middelpunt van de aandacht te zijn, behalve dan dat ik het richtpunt van medelijden was, terwijl hij wordt onderworpen aan minachting. Voor hem is het een stuk erger.’

Leesvoorschrift

Dit boek komt ultiem tot zijn recht op een zonnige zomeravond, waarop het buiten warm en zwoel blijft. Maar ook op de bank met een lekker kopje thee of in een grand café is One small thing lekker om te lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.