Recensie: Estelle Frankel – De wijsheid van het niet weten

Recensie: Estelle Frankel – De wijsheid van het niet weten


Het klinkt misschien als een paradox: maar juist het besef dat we sommige dingen niet weten en er zaken onzeker zijn, kan een bron zijn van ruimte, inspiratie en creativiteit. Het kan een enorme bevrijding zijn om verlost te worden van de drang om alles te moeten weten en overal zekerheid over te willen hebben. Dát is de centrale gedachte van dit boek.

Estelle Frankel laat zien hoe juist het ‘niet-weten’ de afgelopen eeuwen een belangrijke rol heeft gespeeld in het leven van mensen en hun spirituele ontwikkeling. Het onbekende loopt als een mystieke rode draad door allerlei godsdiensten, filosofische beschouwingen en geestelijke stromingen heen. Alle takken van de wetenschap en de kunsten richten zich op het ontdekken en begrijpen van het onbekende. Frankel baseert zich op onder meer de joodse mystiek, de dieptepsychologie van Jung, boeddhisme, christendom en hindoeïsme. Daarmee laat zij de lezer ervaren hoe juist ruimte en leegte, het wit tussen de woorden en gedachten, de stilte en het niet-gezegde eye-openers kunnen zijn voor onze ziel.

ISBN: 9789020214192 – Uitgeverij AnkhHermes – Aantal pagina’s: 256 -Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mix van psychotherapie, spiritueel advies en verhalen verpakt in de joodse mystiek, om te leren het onbekende te omarmen en creatiever en meer open te worden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Estelle is psychotherapeute en praat in het boek, naast de ervaringen en verhalen van haar eigen cliënten, ook met andere psychotherapeuten. Aan het einde van elk hoofdstuk staan oefeningen die je helpen omgaan met onzekerheid en angst. De emoties die op kunnen komen bij het omgaan met het onbekende. Dit alles verweven met verhalen over joodse mystiek.
— Luus

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl kan even wennen zijn. Ik heb drie sterren gegeven omdat het niet voor iedereen makkelijke kost zal zijn. Het zal – vooral de eerste paar hoofdstukken – wat kosten om doorheen te komen. Goed om te weten, gezien dit niet weggelegd is voor iedereen; er komen veel religieuze verhalen voor in dit boek.
— Luus

Passage uit het boek

‘Een onontbeerlijk instrument van geloof is verbeeldingskracht. Voor elke reis naar het onbekende is verbeeldingskracht – het vermogen dingen te zien die nog niet zichtbaar of manifest zijn – vereist. Bij verbeeldingskracht zijn we niet gebonden aan beperkingen van onze huidige, bekende werkelijkheid.’

Voor wie is dit boek?

De meeste mensen hebben een onverwachte crisis nodig om zich spiritueel te ontvouwen. Velen van ons zijn gewoontedieren en zullen onze dagelijkse routine als troost zien. Wil je avontuurlijker worden en meer open staan voor het onbekende en onverwachte? Lees dit boek als je wil leren hoe je dat kunt doen.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

239 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.