Recensie: Francis Kuijk – Planken met een Indische twist

Recensie: Francis Kuijk – Planken met een Indische twist


Planken met een Indische twist biedt hartige en zoete borrelplanken met mooie smaakcombinaties voor elke gelegenheid en waarmee je goede sier maakt bij je familie en vrienden. Ga aan de slag, ontdek dat het niet zo ingewikkeld is en serveer eens iets origineels op een plank!

Van borrelplanken met ayam kacang-sliders (baoburgertje en atjar), wat gefrituurde vis & rujak-dipsaus tot vegan planken met perkedel jagung-bitterballen, lemper gevuld met jackfruit en boemboe bali tempeh op prikkers. Organiseer een high tea en serveer een zoete borrelplank met onder andere cheesecakes van koenier & kaffir en battenburg-spekkoekjes of een Pavlova Celebration.

Elke plank is opgebouwd uit minimaal drie hapjes, waarvan één iets meer bereidingstijd nodig heeft en de overige twee minder bewerkelijk zijn. Zo stel je heel eenvoudig voor elke gelegenheid planken met een Indische twist samen: van borrelplanken uit de zee, diverse vegan en vegetarische planken, zoete zaligheden en Indische snackplanken. Met uiteraard basisrecepten voor zoetzuur, sambals, baodeeg en meer.

ISBN: 9789461433022 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Maak je een borrelplank met Planken met een Indische twist, dan ga je zeker de show stelen.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het boek is ingedeeld in planken met een eigen thema, die allemaal bestaan uit minimaal drie recepten. Elke plank bevat één complexer recept, maar de overige recepten zijn gemakkelijk te maken.

Mijn voorkeur ging uit naar de Vegan comfortplank. Deze plank bestaat uit martabak jagung, saté tempé, urap cups. Dit zijn de gemakkelijke recepten. De complexere recepten zijn laksa cobb en breekbrood babi chin.
Voor de martabak jagung maak je zelf een deeg en dit vul je met een vulling. De instructielijst is aardig lang, maar dit valt reuze mee wanneer het maakt. Het gerecht is gemakkelijk te maken, maar je moet het wel vers maken. Zowel het deeg als de vulling kun je van tevoren maken, alleen de bereiding van het gerecht dien je direct te doen en het dan ook meteen te serveren.
Saté tempé is, zoals je misschien al gedacht had, een heerlijke saté. Doordat je de marinade zelf maakt, is deze heerlijk van smaak. Nadeel van dit gerecht vind ik wederom dat je het direct moet serveren.
Op de foto van de borrelplank zien de urap cups er echt verrukkelijk uit. Dit zijn een soort krokante bakjes met een groentevulling. De wontoncups moet je zelf maken met wontonvellen, de vulling bestaat uit groenten en een kruidenmengsel. De cups zijn gemakkelijk te maken en kun je eventueel eerder maken en opwarmen.

Aangezien je twee van de drie gerechten direct moet serveren, ben ik niet aan de slag gegaan met de complexere gerechten. Ik vind het enigszins jammer dat je deze borrelplank niet volledig van tevoren kan maken. Wanneer je gezellig aan het borrelen bent met vrienden, zou ik deze borrelplank niet snel maken aangezien je toch een behoorlijke tijd in de keuken staat. Wil je liever een zoete borrelplank maken? Dan zal dit minder aan de orde zijn, aangezien je deze gerechten veel beter van tevoren kan maken.
— Kaylee

Instructies

*****

De recepten in Planken met Indische twist zijn duidelijk. Bij ieder recept staat vermeld voor hoeveel personen het is, wat de ingrediënten zijn en staan de instructies opgesomd. Ook staan er tips bij de recepten, bijvoorbeeld door een vervangend ingrediënt of hoe je een gerecht kunt bewaren en opwarmen.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Heb je genoeg van de standaard borrelplank en wil je eens wat anders proberen? Dan is Planken met een Indische twist wellicht iets voor jou!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.