Recensie: Frank de Bont – De konijnen kozen het hazenpad

Recensie: Frank de Bont – De konijnen kozen het hazenpad


Wel eens gehoord van Benjamin de buidelwolf? Of van de larf die in een slak woont? Frank vertelt over een pupje dat tegen zijn broekspijp pieste en hoe hij moest zien te bewijzen dat een malamute een schaap had doodgebeten. Wist u dat het op een gemiddelde koeienvlaai superdruk is? Frank windt zich op over de Oostvaardersplassen, schrijft aandoenlijk over zijn opgroeiende dochter en geniet van de kolibrivlinders in Italië.
Einstein zei ooit: ‘Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.’ Dat tekent de schrijfsels van Frank eigenlijk het beste. Op een grappige en informatieve manier maakt hij bruggetjes die er eigenlijk helemaal niet zijn.

ISBN: 9789493059450 – Uitgeverij Palmslag – Aantal pagina’s: 180 – Non-fictie


*****

5 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vlot geschreven verhaal vol met humor.’

Hoofdpersonages

*****

De konijnen kozen het hazenpad is geschreven door dierenarts Frank de Bont. Hij vertelt in dit boek over allerlei gebeurtenissen. De verhalen zijn niet alleen grappig om te lezen, ze zijn ook echt leerzaam. Ook lees je in enkele verhalen over zijn dochters en zijn vrouw. Hierdoor is Frank de Bont niet alleen dierenarts, maar lees je ook over zijn menselijke kant.
— Eline

Sfeer

*****

De verhalen zijn allemaal erg grappig. Ik heb regelmatig zitten gniffelen tijdens het lezen van dit boek. Het is goed te merken dat Frank de Bont liefde heeft voor de natuur. Dit merk je door de manier waarop hij schrijft over hoe hij de vogels in zijn tuin in de winter van voldoende eten voorziet. Er is een mooie afwisseling gemaakt tussen langere verhalen en wat kortere verhalen. De konijnen kozen het hazenpad is wel een beetje verslavend wanneer je eenmaal begint, want wat deze dierenarts allemaal meemaakt, is erg grappig!
— Eline

Schrijfstijl

*****

De konijnen kozen het hazenpad is erg vlot geschreven. Er is veel humor verwerkt in de verhalen. Het boek is beeldend geschreven en daardoor had ik vaak het gevoel dat ik over de schouder van deze dierenarts meekeek naar de situaties.
— Eline

Passage uit het boek

‘De verslaggever had toch nog een laatste vraag: ‘Betekent dit dan dat alle dieren dan genderneutraal zijn?’ Shit. Dit had ik niet verwacht. Een vraag over hermafrodieten of anderszins tweeslachtigen wel, of van mijn part een vraag over de reu die alleen maar knuffeldieren wil dekken, maar genderneutraal? ‘Eeeehhh, ik geloof niet dat het een hond wat uitmaakt op welk uitloopveldje hij wordt uitgelaten. Ik heb nog nooit van een reutje gehoord dat er moeite mee had dat-ie tussen de teefjes moest gaan zitten poepen, maar genderneutraal? Volgens mij zijn het juist de baasjes die onderscheid maken, want Nero van vijftig kilo krijgt een zwarte leren halsband met grote blinkende nagels en Fifi heeft roze papillotten in haar haar, toch? En ik heb ooit het verzoek gekregen om bij Bruce na zijn castratie kunstballen in zijn scrotum te stoppen, zodat niemand in de buurt zou zien dat-ie geholpen was… Is dat een antwoord op uw vraag?’’

Leesvoorschrift

Dit boek leest zowel in koude winterdagen bij een haardvuur, als in warme zomerdagen in de zon lekker weg. Het is erg lichte stof om te lezen en dat maakt het boek ook geschikt als je nog even een paar minuten over hebt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

180 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


1 comment

Reactie toevoegen
  1. 1
    Frank de Bont

    Beste Eline, heel hartelijk dank voor deze mooie recensie! Mijn eerste boek ‘Komt een dokter bij de koe’ uit 2016 is op dezelfde manier opgebouwd, ook korte verhalen met diverse onderwerpen. Misschien ook iets voor jou?

    Met vriendelijke groet,

    Frank de Bont

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.