Recensie: Frida Ramstedt – Het grote interieurstylinghandboek

Recensie: Frida Ramstedt – Het grote interieurstylinghandboek


Wist je dat het vaak helemaal niet nodig is om nieuwe meubels te kopen om je interieur te verbeteren? Wat je wel nodig hebt, is handige kennis en een frisse blik. Frida Ramstedt helpt je stap voor stap – met slimme tips, handvatten en creatieve opdrachten – bij het realiseren van de inrichting die bij jouw persoonlijkheid en behoeftes past. Je zult je interieur beter gaan begrijpen, waarna je het kunt aanpassen en verbeteren. Kortom: met Het grote interieurstylinghandboek haal je een interieurstylist in boekvorm in huis.

ISBN: 9789045048581  – Atlas Contact – Aantal pagina’s: 315 – Non-fictie


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Erg leuk interieurboek over meubels en het comfort hiervan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het grote interieurstylinghandboek is een compleet boek over meubels en het gemak of comfort hiervan. Frida beschrijft zo’n beetje ieder denkbaar meubel. Zij gaat hierbij dieper in op de varianten, materiaal, comfort en gebruik. Denk bijvoorbeeld aan poot- of zithoogtes, kleuren en het voordeel (of nadeel) van bepaalde materialen.

Ik vind het leuk dat er ontzettend veel meubels worden besproken, denk hierbij aan stoelen, krukken, tafels, bureaus, kasten, bedden en kapstokken. Er staan feiten en tips bij waar ik als ‘leek’ nooit over nagedacht had. Echt heel erg leuk wanneer je geïnteresseerd bent in interieur!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Frida is ontzettend volledig in haar beschrijvingen. Ze neemt ieder meubel onder de loep en gaat dieper in op de mogelijke varianten. Hierbij is ze duidelijk en deelt veel tips en leuke feitjes over interieur, meubels en comfort.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Hoeveel mensen passen er aan tafel?
Uit hoeveel personen bestaat je huishouden, of hoeveel mensen eten er doorgaans mee? Er zijn standaardmaten om dit uit te rekenen, gebaseerd op 60 centimeter per persoon. Meet de lengte van de tafel en deel dit door zestig, maar vergeet niet rekening te houden met de vorm van de stoelen en de breedte van eventuele armleuningen, zodat iedereen makkelijk kan gaan zitten en opstaan.
Dit is de reden waarom het personeel de lange tafel voor het Nobelbanket met wiskundige precisie dekt. En daarover gesproken: het is misschien handig om te bedenken dat er bij feestelijke gebeurtenissen zoals een bruiloft of gekleed diner soms wat extra ruimte nodig is voor de kleding, evenals bij een feest buiten wanneer mensen misschien extra buitenkleding dragen.’

Voor wie is dit boek?

Wanneer je interesse hebt in interieur en meubels, dan is dit boek leuk voor jou! Je leest veel over verschillende meubels en feiten hierover. Het boek staat ook vol tips die jou kunnen helpen bij jouw interieurkeuzes.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

243 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.