Recensie: Heather Fawcett – Ember en de ijsdraken

Recensie: Heather Fawcett – Ember en de ijsdraken


Ember komt voortdurend in de problemen, en daardoor haar vader ook. Ember ziet er namelijk uit als een meisje, maar is eigenlijk een vuurdraak. Iedereen wil vuurdraken dodenomdat hun schubben zoveel waard zijn. Ember vlucht van het drukke Londen naar Antarctica. Daar ontdekt ze dat mensen jagen op ijsdraken. Ember wil de ijsdraken redden en stort zich daarmee nog dieper in de problemen, met allemaal risico’s voor zichzelf.

ISBN: 9789026151200  – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 350 – Jeugdboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Magie, draken, spanning, avontuur … Ember en de ijsdraken is een waanzinnig leuk boek!’

Verhaallijn

*****

Lionel St. George vond Ember toen ze nog maar een klein draakje was, net uit het ei gekropen en moederziel alleen. Hij kon het niet over zijn hart verkrijgen om dat kleine wezentje in de kou en de storm achter te laten en nam haar mee. Lionel is stormmagiër en om het kleine draakje te beschermen, heeft hij haar omgetoverd tot een meisje. Maar ja, een vuurdraak blijft een vuurdraak en Ember heeft nog wel eens wat probleempjes die met vuur te maken hebben.
Om haar vader te beschermen, gaat Ember naar Antarctica om bij haar tante te gaan wonen. Op Antarctica maakt ze kennis met andere kinderen, leert wat huiswerk is en ontdekt het leven op Antarctica. Daar wonen niet alleen eigenzinnige pinguïns, maar ook ijsdraken. En die ijsdraken lopen gevaar, rijke mensen jagen op ze. Ember is vastbesloten om de ijsdraken te redden!
— Isolde

Illustraties

*****

Ember en de ijsdraken heeft geen illustraties, wel een prachtige cover. In de tijd van het jaar waarin het boek zich afspeelt, is het per dag maar kort een beetje licht op Antarctica. Dat verklaart de donkere lucht op de cover. De cover is uitgevoerd in mooie kleuren met een metallic print voor de draken en de aurora, het zuiderlicht.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘‘Ik had dus niet met de boot naar Antarctica gehoeven,’ zei ze.
‘Nou, toch wel… Voor een poort heb je twee deuren nodig, een aan elke kant. Ik had de deurknop misschien met de post naar Antarctica kunnen sturen, maar er is een wet tegen het onbeheerd achterlaten van voorwerpen met zelfbewustzijn. Hinderlijk, maar niet onterecht, als je denkt aan de problemen met wilde pruiken die we tijdens de magische restauratie in de jaren veertig van de achttiende eeuw hebben gehad…’’

Voor wie is het boek?

Ember en de ijsdraken is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar. De jongste lezers zullen het boek echt waarderen als ze goede lezers zijn. Het taalgebruik is niet altijd eenvoudig en de hoofdstukken zijn relatief lang. Hoe verder je doorleest, hoe leuker het verhaal is.
Het boek is vooral leuk voor kinderen die houden van avontuur en magie, die een beetje open staan voor fantasy en zich alles kunnen voorstellen bij tovenaars en draken.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.