Recensie: Imad Alarnab – De Syrische keuken van Imad

Recensie: Imad Alarnab – De Syrische keuken van Imad


De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus. Tot 27 juli 2015. Van respectabel burger tot vluchteling: te voet en met de trein, via Libanon, dwars door Europa en een verblijf van 64 dagen in de ‘Jungle van Calais’. Krap zes jaar later, met vallen en opstaan, opende Alarnab Imad’s Syrian Kitchen in Londen.

Zijn indrukwekkende verhaal loopt als een rode draad door dit kookboek heen en vertelt onder meer dat samen eten en koken verbindt en verbroedert. Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld.

ISBN: 9789461433190 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 256 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De Syrische keuken van Imad laat ons niet alleen kennismaken met allerlei heerlijke recepten, maar ook met de cultuur van zijn familie, waarbij koken alles te maken heeft met het verbinden van herinneringen, geschiedenis en de mensen om je heen, een combinatie van smaken, in elk gerecht.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Er staan zoveel heerlijke gerechten in het boek dat het echt onmogelijk is om er één favoriet uit te kiezen. Het allerlekkerste is als je de verschillende gerechten naast elkaar eet, want ze zijn allemaal fantastisch. Het kost wel wat tijd om de gerechten te maken en ze zijn ook zeker niet allemaal geschikt voor doordeweeks, maar de bereidingstijd is het echt meer dan waard. We hebben meerdere gerechten gemaakt en daarna gecombineerd met flatbread:

-Baba Ganoush, aubergine-dip met knoflook en tahin
– Muhammara, grof gehakte geroosterde puntpaprika’s met walnoten en granaatappelpitjes
– Laban Bikhiar, yoghurtsalade met komkommer
– Frisse Tabouleh met citroen en peterselie
– Jirjir, een salade van watermeloen, rucola en halloumi kaas
– Mtuma, geroosterde krieltjes gecombineerd met knoflookboter en chermoula-yoghurt
– Kebab Hindi, köftes in een rijke tomatensaus
— Frederique

Instructies

*****

De Syrische keuken van Imad begint met een uitgebreide uitleg over de juiste smaakmakers en verschillende basisrecepten, die je dan vervolgens in de ‘grotere’ gerechten gebruikt. De instructies bij de gerechten zelf zijn duidelijk en goed te volgen. Er wordt bij de uitleg ook onderscheid gemaakt tussen het hoofdonderdeel, de saus en de garnering voor erbij. Alles heeft een eigen ingrediëntenlijst en een stapsgewijze uitleg.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Het boek is perfect voor de thuiskok die graag voor grotere gezelschappen kookt, omdat je onmogelijk één gerecht kunt kiezen om te koken. Wel moet je beschikken over een goedgevuld kruidenkastje en misschien ook wat basiservaring hebben in de keuken.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.