Recensie: Hisham Assaad – Bayrut

Recensie: Hisham Assaad – Bayrut


De Libanese keuken staat bekend als een van de meest verfijnde keukens van de Arabische wereld met invloeden van onder andere de Perzen, Koerden en Armeniërs. Gelegen aan de Middellandse Zee is Libanon, zowel op religieus als op etnisch gebied, buitengewoon divers en dat zie je terug in de keuken. Hisham Asaad, inwoner van Beiroet en onder andere culinair gids van deze kosmopolitische stad, neemt je mee naar zijn keuken.

Maak kennis met typisch street food als pasteitjes gevuld met spinazie of pittige Armeense worstjes. Serveer een uitgebreide maaltijd met diverse gerechten als sayyadiye, een pilav met vis, of een stoofpotje van linzen & pasta geserveerd met granaatappelmelasse, koriander & citroen. Maak ingelegde raapjes en biet, rucolasalade met tijm, rode ui & sumac of koolrolletjes gevuld met rijst.

Van brunch tot en met Libanese (zoete) gerechtjes bij de thee en desserts als pudding met karwij of pannenkoekjes gevuld met ashta (een gezoet roomkaasmengsel). Leer basisgerechten maken als labneh en maak je eigen za’atar. Met Bayrut krijg je de kneepjes van de Libanese keuken onder de knie en verras je je familie en vrienden met overheerlijke gerechten uit deze verfijnde keuken.

ISBN: 9789461433046 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 224 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi en inspirerend kookboek met zeer verschillende Libanese recepten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit het boek?

*****

Het eerste recept dat ik heb gemaakt uit Bayrut was Djej w batata maa’toom w hamod, oftewel bakplaat met kip & aardappel & citroendressing. Het is een eenvoudig recept, zowel qua bereiding als qua smaak, maar dat zijn vaak ook de gerechten die je het liefst nog een keer en nog een keer maakt.
De bereiding was niet ingewikkeld. Zorg er wel voor dat je vooraf het recept goed leest zodat je voldoende op tijd begint. Het gerecht moet een poosje de oven in.
— Isolde

Instructies

*****

Het recept is duidelijk geschreven. Aan de zijkant van de pagina staat een lijst met de ingrediënten die je nodig hebt, boven het recept staat een korte toelichting en daaronder staan duidelijke instructies die ruim zijn opgezet met voldoende witregels.
Vrijwel ieder gerecht is voorzien van een smaakvolle foto. Dit maakt het vaak nog net wat makkelijker om te beoordelen of het een geschikt recept voor jou en je gezin is.
Ik miste alleen een indicatie van hoe lang je bezig bent met het recept. Het dwingt je om gelijk de instructies goed te lezen, maar een indicatie in een oogopslag is wel zo fijn.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

Bayrut is een fijn kookboek voor iedereen die houdt van gerechten uit het Middellandse Zeegebied en eens wat anders wil dan de meer bekende Europese mediterrane keukens. De recepten zijn toegankelijk en zullen bij veel mensen in de smaak vallen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.