Recensie: Irene Fritschy – Oma’s Soep

Recensie: Irene Fritschy – Oma’s Soep


In Oma’s Soep delen de leukste oma’s en enkele culinaire opa’s hun beste recepten en vertellen ze de persoonlijke verhalen die achter hun soepen schuilgaan. Sommige soepen zijn al jaren onveranderd en van generatie op generatie overgegaan; anderen kennen juist een modernere twist.

Stichting Oma’s Soep heeft als doel jong en oud door heel Nederland samen te brengen om zo eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Elke week binden studenten en ouderen de schorten voor en komen ze bij elkaar met maar één doel: gezellig samen soep maken. Naast het organiseren van de kookdagen, wordt de soep ook verkocht aan bedrijfskantines en winkels. De stichting groeit en is nu al werkzaam in maar liefst negen steden in Nederland. Oma’s Soep krijgt daarbij hulp van lokale stichtingen en ook de groenteboeren dragen hun steentje bij door hun onverkochte groenten te doneren. Voedselverspilling wordt zo tegengegaan.

Tijdens de coronacrisis ging de stichting gewoon door en werd Oma’s Soep aan huis geboren. Wekelijks gingen studenten langs bij honderden ouderen met een soepje en een handgeschreven kaart.

ISBN: 9789023016861 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ouderen en studenten jarenlang wekelijks samen in de keuken, hét recept voor een perfecte match van Oma’s soepmet als belangrijkste ingrediënt van elke soep: het verhaal van de oma of opa die erachter schuilgaat.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Het is moeilijk om één favoriete soep uit Oma’s Soep te kiezen. We hebben meerdere soepen gemaakt, waarbij tot nu toe de Franse witte bonensoep van oma Tielemans ons het meest heeft verrast. Een heerlijke soep waarbij je echt niet in de gaten hebt dat het witte bonen zijn die je proeft; zeker voor herhaling vatbaar! Daarnaast is de Groentebouillon van opa Boers onmisbaar als goede basis van soep en is de Pastinaaksoep van oma Ditje zowel fluweelzacht alsmede een heerlijke smaakbeleving. De mosterd-preisoep van Opa Sjaak en de witlofsoep van oma Ditje zijn binnenkort aan de beurt!
— Sandra

Instructies

*****

De instructies bij alle recepten zijn voor jong en oud goed en duidelijk te volgen. Bij elk recept is de volgorde eerst het maken van de groente-, runder-, vis- of kippenbouillon en daarna dan pas het recept voor de betreffende soep bereiden. De bereiding van de runder- en kippenbouillon kost daarbij de meeste tijd, respectievelijk 4 en 6 uur. Houd hier rekening mee!
— Sandra

Voor wie is dit boek?

Het boek is voor iedereen die gek is op soep en ervoor open staat om sommige soepjes net even met een andere twist te bereiden. En natuurlijk voor iedereen die de stichting Oma’s Soep een warm hart toedraagt.
— Sandra

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.