Recensie: Isol – Steekje los

Recensie: Isol – Steekje los


Lila raakt altijd alles kwijt, maar ze weet zeker dat het niet haar schuld is. Haar moeder denkt daar heel anders over. Lila probeert uit te leggen hoe het zit. Daar waar zij wonen is het dan misschien wel geordend en netjes, als een borduurwerkje, maar er is ook een mysterieuze Andere Kant, waar niet alle steekjes vastzitten. Volgens Lila zijn er gaten waar dingen doorheen vallen naar De Andere Kant, dingen van Lila in het bijzonder. Haar moeder lijkt niet erg onder de indruk van deze verklaring. Lila besluit het probleem zelf op te lossen en gaat op zoek naar de gaten.

ISBN: 9789463361538 – Uitgeverij Harmonie  – Aantal pagina’s: 64 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Steekje los is een bijzondere combinatie van een poëtisch verhaal, illustraties en borduurwerk.’

Verhaallijn

*****

Lila raakt altijd haar spullen kwijt. Dat vindt haar moeder maar slordig van haar. Lila is ervan overtuigd dat er in de wereld gaten zijn naar de Andere Kant, een andere wereld, en dat haar spullen door de gaten daarnaartoe vallen. Lila gaat op zoek naar de gaten en probeert het probleem op te lossen. Maar is het wel de goede oplossing?

Het boek is oorspronkelijk gemaakt voor het project ‘Palestijnse kunstgeschiedenis aan de hand van Alledaagse voorwerken’ van het Palestijnse Museum en Birzeit. Het is geïnspireerd op traditionele Palestijnse borduurwerken.
— Isolde

Illustraties

*****

De illustraties van Steekje los zijn een bijzondere combinatie van getekende illustraties en (gefotografeerd) borduurwerk. Isol weet deze twee heel goed tot een geheel te maken, waarbij je je er niet direct van bewust bent dat je naar borduurwerk kijkt.
Over het geheel genomen zijn de illustraties vrij donker, met wat opvallende accentkleuren.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Mijn oma zegt dat zij ook soms hoort wat er aan de Andere Kant gebeurt, vooral op de dag van het Midzomernachtsfeest, wanneer de inwoners verkleed in een optocht lopen en de hele nacht dansen…

Sommige mensen kunnen ze horen, andere denken dat het krekels zijn die door de hitte harder tjirpen.’

Voor wie is het boek?

Steekje los is een kinderboek voor jongens en meisjes van zes tot twaalf jaar. Oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Voor jongere kinderen is het meer een voorleesboek, ook omdat het taalgebruik en het overkoepelende verhaal wat ingewikkeld voor de jongste leeftijdsgroep kan zijn.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.