Recensie: Jia Jiang – Sterker dan afwijzing

Recensie: Jia Jiang – Sterker dan afwijzing


Wanneer je dit boek leest, is het niet langer meer nodig om angst te ervaren voor afwijzing. De auteur Jia Jiang was zelf doodsbang voor afwijzing en besloot daar op een dag iets aan te doen. Zijn grootste droom om baas te worden van een eigen bedrijf werd weerhouden door zijn angst voor afwijzing. Hij belandde in een depressie. Om zijn angst te overwinnen stelde hij 100 dagen lang de meest onmogelijke vragen aan vreemden op straat. Deze 100 uitdagingen staan op YouTube en kun je zelf ook proberen. Jiang leerde op deze manier ‘nee’ te incasseren, maar kreeg ook verrassend vaak ‘ja’ te horen. Zijn ervaringen maakte hem sterker en hij laat jou zien op welke manieren je een vraag kunt stellen om een ‘nee’ om te buigen naar een ‘ja’.

ISBN: 9789021561912 – Kosmos Uitgevers – Aantal pagina’s: 192 – Zelfhulpboek


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een op ervaring en onderzoek gebaseerde studie over het leren omgaan met afwijzing.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek is een interessante studie om te lezen en erachter te komen hoe het is om afgewezen te worden, hoe je hiermee om kunt gaan (op een goede en minder goede manier) en hoe je deze afwijzingen met humor kunt benaderen en om kunt buigen tot iets positiefs. Jia geeft door zijn op eigen ervaringen gebaseerde advies over hoe te handelen. Het geeft je dus vooral een kijkje in zijn eigen ervaringen.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Het boek leest vlot en makkelijk, dus je zult het waarschijnlijk snel uit hebben. Door zijn manier van schrijven zie je de uitdagingen meteen voor je, al kun je die ook op Youtube bekijken.
— Luus

Passage uit het boek

Toen ik op een dag naar PetSmart reed, herinnerde ik me dat mijn hond, Jumbo, hoognodig een trimbeurt moest hebben. Terwijl ik de parkeerplaats opreed, kreeg ik plotseling een idee. Stel je voor dat ik de hondentrimster zou vragen of ze mijn haar kon knippen. Het idee maakte me aan het lachen – dat was precies de afwijzingspoging die ik zocht. Toen ik het trimgedeelte van de winkel inliep zag ik vier dames die bezig waren met het wassen en knippen van honden. Een van hen stond op en kwam naar me toen om me te groeten. Nadat we wat beleefdheden hadden uitgewisseld vroeg ik hoeveel het kostte. ‘Wat voor hond hebt u?’ vroeg ze. ‘Hoeveel kost het om mij te trimmen?’ antwoordde ik.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is geschreven voor mensen die het interessant vinden om te lezen over de ervaringen en lessen van een ander. Je krijgt het gevoel er bij te zijn en het zelf mee te maken. Daarnaast leer je afwijzing begrijpen en er zelf mee om te gaan.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

192 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.