Recensie: Josje Smeets – Happy in 100 dagen

Recensie: Josje Smeets – Happy in 100 dagen


Ogenschijnlijk heb je alles op de rit, maar het voelt niet zo. Je wilt wel dingen verbeteren, maar de stap naar een psycholoog of coach vind je nog te groot. Klopt deze beschrijving? Dan helpt dit boek je verder op weg. Ben jij juist supergelukkig? Ook dan heb je baat bij dit boek, omdat je jezelf beter leert kennen, waardoor je gemakkelijker (levens)keuzes kunt maken.

Happy in 100 dagen leert je de basisprincipes van geluk, begeleidt je tijdens het zelfonderzoek, helpt plannen concreet te maken én motiveert je de eerste stappen te zetten. Wat er op je wacht aan het eind van de reis? Een hoop zelfkennis, inspiratie en energie, genoeg om je nieuwe dromen te verwezenlijken.

ISBN: 9789400512870 – A.W. Bruna Uitgevers B.V. – Aantal pagina’s: 238 – Persoonlijke ontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Interactief boek dat een beroep doet op je discipline om door opdrachten in 100 dagen te ontdekken wie je bent, wat je wilt en hoe je meer geluk kunt vinden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek helpt je wanneer er iets bij je knaagt. Of je nu meer geluk wilt in je leven of dat je er juist meer uit wilt halen. Josje Smeet is gelukspsycholoog en heeft een traject van 100 dagen voor je uitgestippeld om dit knagende gevoel eens onder de loep te nemen. Er staan tal van opdrachten in die je kunt uitvoeren om jezelf beter te leren kennen en uit te vinden wat jij belangrijk vindt en wat je nou precies wilt in het leven. Ze garandeert je dat na deze 100 dagen je geluksgevoel is toegenomen.
Ik heb het volledige traject van 100 dagen nog niet afgelegd. Wel ben ik aan de slag gegaan met de opdrachten. Deze vond ik soms behoorlijk pittig omdat sommige opdrachten niet ‘één twee drie’ te beantwoorden zijn, zoals ‘specifieer je geluk’. Josje Smeets gaat ervanuit dat je iedere dag (100 dagen lang) aan de slag gaat met het boek en de opdrachten en dat je elke dag nadenkt over je gelukstraject.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Josje Smeets heeft een fijne schrijfstijl. Ze weet actief en motiverend te schrijven, wel met een streng achtergrondstemmetje dat je vertelt dat je discipline moet hebben en dat afhaken geen optie is. Het boek is onderbouwd met feiten en resultaten uit onderzoeken. De feiten staan gekaderd in het boek waardoor ze extra uitgelicht worden. Daarnaast zijn ook de ‘to do’s’ gekaderd, waardoor je snel kunt zien wat de opdracht is. Wanneer je tijdens het lezen nog nog eens terugbladert, werkt het motiverend wanneer je de uitgelichte teksten leest.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Wat het beste moment is om jouw einddoel in te plannen bepaal jij zelf. Kijk goed naar wat haalbaar is en prettig werkt voor jou. De ervaring leert dat een doel over zo’n vijf tot tien jaar het best werkt. Wanneer je einddoel langer de tijd nodig heeft, is het misschien verstandig om ook na te denken over subdoelen, zodat je focus blijft behouden tijdens het gehele proces op weg naar je einddoel.
Het is niet het einddoel zelf, maar de route ernaartoe die jou gelukkig zal maken. Actief bezig zijn met stapjes richting dit doel maakt jouw leven betekenisvol. Heb je je einddoel behaald? Gelukkig! Vier je succes en bepaal een nieuw doel. Doe je dat niet, dan loop je het gevaar dat je opnieuw stuurloos wordt.’

Voor wie is dit boek?

Happy in 100 dagen is voor iedereen die meer geluk zoekt. Het boek laat je door opdrachten kritisch naar jezelf kijken, het leert je om jezelf beter te leren kennen en laat je uitvogelen wat je dromen zijn. Je gaat hier 100 dagen mee aan de slag om uiteindelijk meer geluk te vinden.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

238 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.