Recensie: Jozua Douglas – Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende

Recensie: Jozua Douglas – Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende


Humor, spanning en avontuur in dit nieuwe deel van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.
Dit keer meldt meneer de Bruin zich aan voor een bijzondere opdracht. Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. moet de vermiste Cor de Haan opsporen in de jungle van Costa Banana. Het is geen gewone opdracht, maar een soort wedstrijd waar verschillende detectives aan meedoen. Lev vertrouwt het niet en daarom gaan zijn vrienden mee om meneer de Bruin in de gaten te houden. Al gauw ontdekken de kinderen dat ze in groot gevaar verkeren.

ISBN: 9789026161087 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 256 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Geheimzinnige activiteiten in de jungle.’

Verhaal

*****

In dit spannende verhaal worden diverse detectives ingeschakeld om de vermissing van Cor de Haan op te lossen. Hij zou verdwenen zijn in de jungle. Maar klopt dit allemaal wel?
Meneer de Bruin is er vast van overtuigd dat zijn zoon Lev een heel speciaal talent heeft om speurwerk te doen. Daarom heeft hij alvast een detectivebureau voor hem opgericht: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. & zoon. Dit staat voor: Sublieme, Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk.
Lev is maar een gewone jongen en hij weet echt nog niet wat hij later worden wil. Hij is graag bij zijn buurmeisje Yara en haar moeder Daiza , die hem samen met zijn vriend Hugo helpen in dit bijzondere avontuur. Deze hulp kan hij ook goed gebruiken wanneer ze voor de opdracht afreizen naar de jungle van Costa Banana.
Arie de Haan, ook wel genoemd Arie Bombarie of Arie Kanarie, is de opdrachtgever van de detectives. Zijn broer Cor de Haan was op vakantie in Costa Banana, maar hij is zomaar verdwenen. Arie heeft al twee maanden niets van hem gehoord.
— Joke

Het boek

*****

Het boek Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is het los te lezen vervolg op Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia. De voorkant van het boek maakt je al nieuwsgierig voordat je begonnen bent met lezen van dit spannende avontuur. Met de introductie van de hoofdpersonen voorin het boek kom je al helemaal in de stemming.
Het boek zit ook boordevol grappige illustraties van Geert Gratama.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende is weer een superspannende detective die je in een adem uit wil lezen. Heel grappig is het taalgebruik van Arie de Haan dat vooral bij het voorlezen erg leuk zal klinken.
Met dit spannende verhaal vraagt de auteur Jozua Douglas ook aandacht voor de bedreigde dieren in de bossen en regenwouden.
— Joke

Passage uit het boek

‘Arie grijnsde als een aap. ‘En jullie?’ vroeg hij. ‘Wat denken jullie ervan?’
‘Ik vind het een heel mooi aanbod,’ zei meneer De Bruin. Hij legde zijn hand op Levs schouder. ‘Deze jongen is een genie. Hij heeft helemaal in zijn eentje-’
‘Heulmaal toppie!’ riep Arie. ‘Ik doe ook mee,’ zei Arend Hagel. ‘Ik heb een heel hoog IQ. Mijn IQ is zo hoog als-‘
‘Oké dan!’ riep Arie. ‘Heulmaal toppie.’
‘Ik doe ook mee,’ zei Margreet Vogelpoel. ‘Maar ik heb wel een foto nodig van uw broer.’
‘Komt voor mekaar,’ zei Arie. ‘We gaan volgende week al. Zaterdag vliegen we naar Costa Banana. Geef me je kaartje en dan mail ik jullie alles wat je mot weten.’

Voor wie is het boek?

Hou je van avontuur? Dan is dit boek is pure ontspanning voor jou!
Het boek is geschikt om zelf lezen vanaf acht jaar of om voorgelezen te worden, want ook voor volwassenen is dit leesplezier van de bovenste plank.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Lees dit boek in je vakantie of in het weekend, zodat je achter elkaar door kunt lezen.
En als het boek voorgelezen wordt val je echt niet in slaap, maar geniet je er samen van.

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.