Recensie: Judy Hall – De Kristallengids (deel 3)

Recensie: Judy Hall – De Kristallengids (deel 3)


De Kristallengids is het populairste handboek van kristallen ter wereld geworden. Er zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. In de gids kun je een bekend kristal snel opzoeken of een onbekend kristal identificeren.
Dit derde deel bevat meer dan 250 nieuwe, zeldzame en esoterische stenen met hoge vibratie voor healing en transformatie. Het boek bevat een beschrijving van de praktische en esoterische eigenschappen van elke steen, inclusief zijn spirituele, mentale, psychologische, emotionele en fysieke effecten en zijn toepassing in kristalhealing. Judy Hall heeft 45 jaar ervaring op het gebied van traditionele en eigentijdse kennis van kristallen. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor alle liefhebbers van kristallen.

ISBN: 9789048321711 – Veltman Uitgevers – Aantal pagina’s: 400 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Maak kennis met talloze zeldzame kristallen en hun energetische werking.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

De Kristallengids is een verzamelgids met zeldzame kristallen die gericht zijn op energetische healing. Het boekje beschrijft meer dan 250 verschillende zeldzame stenen. Deze zijn op alfabet opgenomen en kennen allemaal dezelfde onderwerpen qua informatie. Zo is kort bij iedere steen beschreven welke kleur de steen heeft, hoe zijn uiterlijk is, hoe zeldzaam deze is en wat de vindplaats van de steen is. Vervolgens gaat de gids uitgebreider in op kenmerken, healing en positie. Bij iedere steen staat ook een duidelijke foto van de betreffende steen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

De informatie in het boekje is voor mij persoonlijk net iets te zweverig geschreven. Er wordt diep ingegaan op de energetische en spirituele kracht van de stenen, dit is soms redelijk theoretisch. Uiteraard is dit wel leuk om te lezen, omdat je op deze manier kennis opdoet over de kristallen en hun werking.
Wat ik ook vrij bijzonder vind, is dat de aanspreekvorm in het boekje ‘u’ is. Dit maakt het in mijn ogen vrij ouderwets.
— Kaylee

Passage uit het boek

Calciet: met amethist en geothiet

KENMERKEN Deze vriendelijke, voedende combinatie heeft een kalmerend effect op de ziel, emoties en geest. De steen heft angst en disharmonie op en omhult de aura in een beschermende laag waarin u gewoon bént. Als ‘ontstressor’ absorbeert hij negativiteit op elk niveau en vult de ruimte met liefdevolle energie. Deze metgezel in levensveranderingen die vergen dat u vaardig over uw zielenpad gaat, laat u inzien waarom zich situaties voordoen en welke patronen moeten worden gede-energetiseerd.

HEALING Deze combinatie is een ontstressor en etherische reiniger.

POSITIE Zet de steen neer op plekken waar hij zijn energie kan uitstralen.’

Voor wie is dit boek?

De Kristallengids is erg leuk wanneer je geïnteresseerd bent in kristallen en met name de werking hiervan. Het boekje is ook echt een aanrader om cadeau te doen aan een kristallenliefhebber.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

400 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.