Recensie: Julie Caplin – Het kleine café in Kopenhagen

Recensie: Julie Caplin – Het kleine café in Kopenhagen


Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt – nota bene door haar vriendje – ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in gaat groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit maar die ze tot haar eigen ergernis toch heel erg leuk vindt.

Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds vaker begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense leven…

ISBN: 9789402708271 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 395 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijk verhaal over opbloeiende liefde en vriendschappen waardoor je vandaag nog op het vliegtuig naar Kopenhagen wilt stappen.’

Hoofdpersonages

*****

Kate werkt voor een PR-bureau en heeft een affaire met haar collega Josh. Wanneer hij er met haar ideeën vandoor gaat en ook hierdoor ook nog promotie krijgt, weet Kate het even niet meer. Dan krijgt ze onverwacht een opdracht waarvoor ze haar beste beentje voor moet zetten. Ze trommelt vijf journalisten op en vertrekt met hen op persreis naar Kopenhagen.
Bij vertrek ontmoet ze één van de vijf journalisten, Ben. Kate is hierdoor helemaal in de war, want ze hebben elkaar al eerder ontmoet op een avond uit. De spanning liep toen hoog op tussen hen, maar Kate heeft die avond de benen genomen.
— Kaylee

Sfeer

*****

Tijdens het lezen van Het kleine café in Kopenhagen word je gewoon vrolijk. De groep waarmee Kate op persreis gaat is enorm divers, maar blijkt uiteindelijk heel goed met elkaar om te kunnen gaan. Er ontstaat een hechte vriendschap die je als lezer voelt. Daarnaast hangt er ook liefde in de lucht, eentje die langzaam opbloeit en de nodige struggles kent.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Julie Caplin heeft een vlot en goed leesbaar verhaal geschreven. Er zijn nogal wat personen in het verhaal aanwezig, maar als lezer zijn deze goed uit elkaar te houden. Het boek leest heerlijk weg en zorgt voor een hygge gevoel!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ben keek op me neer, en er spatte een vonk tussen ons over. ‘Die avond, in het Grosvenor. Waarom liep je toen weg?’
Dat was echt het állerlaatste wat ik had verwacht dat hij zou zeggen. Daardoor raakte ik nog meer in paniek dan door het vooruitzicht dat ik met de achtbaan zou gaan, dus flapte ik de waarheid eruit. ‘Ik was bang.’
Dat was niet het antwoord dat hij had verwacht. ‘Bang?’
‘Ja.’ Ik keek langs hem heen en mijn instinct tot zelfbehoud nam het over. ‘En nu ben ik dóódsbang.’ Ik kromp in elkaar toen we vanaf de achtbaan luid gegil hoorden.
Ik zag dat zijn blik veranderde, een vluchtige combinatie van tederheid, zekerheid en genegenheid, waardoor mijn hart een sprongetje maakte en een slag oversloeg.’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je het liefst wanneer je in Kopenhagen bent en daar een koffie drinkt bij een schattig koffiehuisje met een groot kaneelbroodje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

395 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.