Recensie: Karen Rose – In alle onschuld

Recensie: Karen Rose – In alle onschuld


Advocaat Thomas Thorne wordt wakker naast een dode vrouw. Haar bloed zit aan zijn handen, maar hij heeft geen enkele herinnering aan wat er gebeurd is die nacht. Heeft het voorval te maken met het verleden dat hij achter zich gelaten dacht te hebben? Wil iemand wraak op hem nemen? Zijn vrienden en zijn collega Gwyn Weaver zijn, ondanks alle bewijslast, overtuigd van Thornes onschuld en zetten alles op alles om dat aan te tonen. Elk om een heel eigen reden…

ISBN: 9789026150814 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 560 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Karen Rose is en blijft top, zo blijkt uit In alle onschuld.

Hoofdpersonages

*****

Zoals gebruikelijk in de thrillers van Karen Rose doet een groot aantal personages mee in het verhaal. Personages die we misschien al uit vorige boeken kennen, maar ook nieuwe mensen.
De hoofdpersonages van In alle onschuld zijn Thomas Thorne en Gwyn Weaver. Thomas en Gwyn zijn vrienden en collega’s, maar voelen allebei meer voor elkaar. Ze doen er echter al jaren over om dat voor zichzelf en de ander te erkennen.
Thomas is advocaat, heeft Maori-roots en is in alle opzichten groot. Gwyn is fysiek zijn tegenpool, maar doet verder in temperament, intelligentie en durf niet onder voor Thomas.
Thomas is in het verleden ten onrechte beschuldigd van moord. Het lijkt of de geschiedenis zich herhaalt en er zijn steeds meer overeenkomsten tussen de moord van vroeger en de dode vrouw in zijn bed. De vrienden en familie van Thomas halen alles uit de kast om zijn onschuld aan te tonen, waarbij Gwyn uiteraard een hoofdrol speelt.
— Isolde

Sfeer

*****

In alle onschuld is spannend en blijft van begin tot eind boeien. Er is continu een dreiging van gevaar. Je weet uit welke hoek het gevaar komt, wie daar achter zit en eigenlijk ook wel waarom, maar toch is het verhaal spannend en kent het veel onverwachte wendingen.
Omdat Karen Rose in haar series steeds voortborduurt op eerdere verhaallijnen en oude bekende hoofdpersonen laat meedoen, voelt een nieuw boek van haar hand al snel vertrouwd en bekend.
Een van de sterke punten van Rose is dat ze een flinke dosis romantiek toevoegt aan haar verhalen en ze de thrillerlijn afwisselt met de ontwikkeling van de relatie tussen de hoofdpersonen. Dit houdt het verhaal goed in evenwicht, en het boek is nooit zoetsappig doordat de hoofdpersonen pittige karakters hebben.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

In alle onschuld kent een grote hoeveelheid personages. Als je een of meer van de zes eerdere delen van de Baltimore-serie hebt gelezen, zal je veel hoofdpersonen (her)kennen. Aangezien In alle onschuld echter een nieuw verhaal is, kun je het boek ook prima lezen zonder de eerste zes delen te kennen.
De veelheid aan personages maakt dat je even in het verhaal moet komen, maar als je eenmaal op gang bent en weet wie het belangrijkst zijn, leest In alle onschuld vlot en soepel en kun je het bijna niet meer aan de kant leggen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Hij hing op en liep naar het kantoor dat hij gebruikte voor disciplinaire maatregelen. Hij deed de deur achter zich dicht en keek naar de twee mannen die vastgeketend zaten aan de stoelen in het midden van de kamer. Idioten. Binnenkort zouden het dode idioten zijn. ‘Hij is niet dood.’
Ze ontspanden beiden zichtbaar.
Degene aan de linkerkant slikte moeizaam. ‘Dus… u laat ons gaan, toch? Ik bedoel, hij komt er weer bovenop.’
Hij rolde met zijn ogen. O god, ik had het zelf moeten doen. En dat zou hij gedaan hebben ook, als Thomas Thorne niet zo’n kolos was geweest. Hij zou de man nooit zijn huis binnen hebben gekregen.
‘Dat zou ik niet zeggen.”

Leesvoorschrift

Het is zondag, het einde van de middag. Buiten begint het te schemeren. Je zit opgekruld in een stoel die je omarmt, je hebt net voldoende licht om te lezen en naast je op tafel staat een glas goede, rode wijn.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

560 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.