Recensie: Karen Rose – Op de vlucht

Recensie: Karen Rose – Op de vlucht


Als kind ontsnapte FBI-agent Gideon Reynolds aan een sekte en liet zijn familie toe noodgedwongen achter. Hoezeer deze gebeurtenis hem getekend heeft, blijkt des te meer wanneer hij op de zaak van Daisy Dawson wordt gezet, een jonge vrouw die sinds kort in Sacramento woont en op een avond bruut aangevallen wordt. Hoe verder Gideons onderzoek naar de dader komt, hoe meer blijkt dat het te maken heeft met zijn eigen verleden. Een verleden dat hij hoopte begraven te hebben…

ISBN: 9789026150838 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 560 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Op de vlucht is weer een uitstekende thriller van Karen Rose: spannend, gruwelijk en romantisch.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonen van Op de vlucht zijn Daisy Dawson en FBI-agent Gideon Reynolds. Op een avond in februari wordt Daisy in een donker steegje aangevallen door een man, die al snel een seriemoordenaar blijkt te zijn. Daisy weet zichzelf in veiligheid te brengen en een medaillon van de hals van de man af te rukken. Dit medaillon is de link naar Gideon Reynolds, die door de politie al snel bij de zaak betrokken wordt. Daisy en Gideon vallen voor elkaar, ondanks de gevaarlijke situatie en ondanks het verleden dat ze allebei met zich meedragen.

De seriemoordenaar speelt, zoals gebruikelijk in de boeken van Karen Rose, ook een belangrijke rol. Stukje bij beetje neemt Rose je mee in de gruwelijke misdaden van deze man en zijn beweegredenen.

Misschien, als je meer boeken van Karen Rose hebt gelezen, heb je al snel het gevoel dat je iemand herkent. Dat kan kloppen, Daisy komt onder andere ook voor aan het einde van In alle onschuld, het zevende deel van de Baltimore-serie. Dat is misschien wel een van de meest intrigerende dingen van de boeken van Karen Rose, in haar volgende titels hebben vrijwel altijd personages de hoofdrol die in een vorig deel een bijrolletje speelden. Ook in Op de vluchtheeft ze verschillende personages geïntroduceerd die ongetwijfeld in een volgend deel van deze Sacramento-serie een grote rol zullen krijgen.
— Isolde

Sfeer

*****

In Op de vlucht hangt, evenals in veel van de andere boeken van Karen Rose een duistere en dreigende sfeer. Letterlijk, omdat dit verhaal zich afspeelt in februari en ook nog eens veelvuldig tijdens de nachtelijke uren. Figuurlijk omdat een seriemoordenaar zich in een hoek gedreven voelt en erkent dat hij niet veel meer te verliezen heeft.
Tegelijkertijd speelt de aantrekkingskracht tussen Daisy en Gideon een rol van betekenis, we hebben het hier immers ook over romantic suspense. Dat aspect maakt het boek gelukkig iets lichter en luchtiger, want thema’s als seksueel misbruik, sektes en PTSS zijn dat beslist niet.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Er gebeurt veel in de boeken van Karen Rose, er zijn veel personages, zowel aan de goede als aan de slechte kant en het duurt daardoor even voor je alles goed doorgrondt. Rose hanteert veelal dezelfde structuur voor haar verhalen en ook vergelijkbare thema’s, toch vervelen haar boeken (nog steeds) niet. De combinatie van thriller met romantiek en feelgood is hier waarschijnlijk een verklaring voor. Net zoals de sterke personages en de scherpe verhaallijnen. Iedere keer sta je weer voor een nieuwe (onaangename) verrassing.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Hij was weer kwaad en zo hoorde het ook te zijn. Haar ogen schoten open, doodsbang, en ze begon te worstelen om zich te bevrijden. Hij haalde haar hand weg en liet haar ademhalen. Hij glimlachte bij haar wanhopige snakken naar lucht.
Hij pakte opnieuw haar kin, veel harder dit keer.
‘Zeg dat het je spijt, Miriam.’ Hij schudde haar hard.
‘Zeg sorry.’
Ze hield koppig haar lippen op elkaar.
Zijn mondhoeken krulden. Uitstekend. Hij zou haar dwingen het te zeggen voor hij klaar was en hij zou van elk moment van die inspanning genieten. Want vroeg of laat zeiden ze het altijd.
Meestal terwijl ze hem smeekten hen te laten sterven.’

Leesvoorschrift

Als je sterke zenuwen hebt lees je Op de vlucht ’s avonds voor je naar bed gaat, als je snel droomt over wat je gelezen hebt of de hond nog moet uitlaten kan je beter voor een schemerige namiddag in de herfst kiezen. Een glaasje witte wijn past perfect bij romantic suspense van dit kaliber.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

560 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.