Recensie: Keda Black – 1 basisgerecht 3 bonusgerechten 0 restjes

Recensie: Keda Black – 1 basisgerecht 3 bonusgerechten 0 restjes


Het concept is simpel: bereid 1 heerlijk gerecht en met wat over is kies je uit 3 bonusgerechten zodat je 0 restjes overhoudt. Dit boek biedt 19 fantastische basisgerechten en 62 originele receptideeën voor de leftovers. Gerechten als pulled pork, groentecurry of visstoofpot zijn op zichzelf al heerlijk, maar je kunt ze ook perfect gebruiken als basis voor andere maaltijden. Handig voor als je wat porties overhoudt, of als je goed voorbereid aan de week wilt beginnen. Maak bijvoorbeeld op zondag een grote pan ratatouille en gebruik een deel daarvan als basis voor shakshuka, Spaanse soep of een ovenschotel met witvis. Of geniet van een rundvleesstoof en maak met de restjes pastasaus, rundvleespastei of chili con carne.

ISBN: 9789023016496 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 187 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leuk kookboek waarmee je in het weekend een gerecht maakt en de dagen daarna van de leftovers kunt genieten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Ik heb de piperade (een soort stoofpotje van gegrilde paprika en ei) gemaakt. Deze was gemakkelijk te maken en er zijn geen bijzondere ingrediënten voor nodig. Voor het gerecht rooster je paprika’s in de oven en deze kun je gebruiken voor de bonusgerechten. Ik kende het gerecht niet en ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet zo heel lekker vond. Maar ze zeggen niet voor niets: smaken verschillen!
Eén van de bonusgerechten is muhammara, een dip voor bijvoorbeeld rauwkost. Deze vond ik verrassend goed smaken en heel lekker in combinatie met de rauwkost. Ook kon je met de leftovers van de paprika ook een broodje met geitenkaas en paprika maken. Deze was echt ontzettend lekker, die ga ik zeker vaker maken!
— Kaylee

Instructies

*****

Het kookboek is leuk opgebouwd qua recepten. Je ziet eerst het basisrecept met de bonusrecepten, op de volgende pagina lees je welke ingrediënten je per recept nodig hebt. Zo zie je direct wat je allemaal nodig hebt, wil je alle recepten maken. Daarna volgen de instructies per recept.
De instructies van het basisgerecht zijn heel goed uitgewerkt en staan duidelijk beschreven. De instructies van de bonusrecepten zijn bondiger, maar ook duidelijk. Leuk is dat bij ieder basisrecept wordt vermeld wat je nodig hebt voor de bonusgerechten en hoe lang de gerechten houdbaar zijn.
Nadeel vind ik wel dat het geen alledaagse gerechten zijn die ik op een doordeweekse avond even in elkaar draai. Ik zou dit boek sneller in het weekend openslaan en de tijd nemen om iets lekkers te maken. Bonus is dan wel weer dat je de dagen daarna van de leftovers kunt genieten.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is geschikt voor iedereen die een maaltijd wil maken en met de leftovers nog een ander gerecht wil maken. Dus niet het type ‘nog een keer opwarmen in de magnetron’, maar met simpele toevoegingen van ingrediënten een heel nieuw gerecht op tafel toveren!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

187 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.