Recensie: Jody Franz & Stan Beaujan – No Halfway Cooks

Recensie: Jody Franz & Stan Beaujan – No Halfway Cooks


No Halfway Cooks biedt Aziatisch geïnspireerd comfort food: denk aan noedelsoepen, melkbroodjes met buikspek, tofu-eggplant rijstbowl, stewed beef of dumplings. Deze smaakvolle gerechten stonden op de menukaart bij Don’s Noodle Shop, het voormalig restaurant van Stan en Jody. Ze nemen je mee de keuken in en beginnen bij de basis: maak je eigen flat rice noodles, pickles, vegan kimchi, sambal en knoflook-gemberolie.
De recepten in No Halfway Cooks kennen veelal een vegetarische en/of een vegan variant en in één oogopslag zie je of een gerecht pittig of juist mild en lactose- of glutenvrij is, waardoor je altijd en voor iedereen de lekkerste homemade gerechten op tafel zet.

ISBN: 9789461433343 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 195 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

No Halfway Cooks brengt Aziatisch comfort food naar een nieuw niveau.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

No Halfway Cooks begint met een uitgebreide intro. Stan en Jody vertellen niet alleen iets over hun leven, maar ook over Jody’s familie en de achtergrond van hun voormalig restaurant Don’s Noodle Shop. Ook gaan ze dieper in op, zoals zij het noemen, cooking essentials. Hierbij wordt aandacht besteedt aan de voorraadkast en de smaakverhoudingen. Een erg leuk begin van het boek, omdat je hierdoor meer te weten komt over de schrijvers en de Aziatische keuken. Jody en Stan delen ook recepten om zelf noedels te maken, leuk wanneer je daar tijd voor hebt en dit eens uit wilt proberen.

Wanneer ik aan Aziatisch comfort food denk, dan denk ik automatisch aan kokos en noedels. Laat het zo zijn dat het in No Halfway Cooks een recept staat voor pittige romige kokos-noedelsoep. Het recept kent een waslijst aan ingrediënten, maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Je maakt de basis, namelijk de groentebouillon en de bamboe, ook zelf. Het maken van de soep kost hierdoor aardig wat tijd, maar het is zeker de moeite waard. De instructies zijn duidelijk en alles wat je moet weten om het gerecht te maken staat vermeld. De noedelsoep is precies zoals hij moet zijn, heerlijk van smaak en perfect voor een comfort food maaltijd.

Naast recepten voor soepen kent het boek ook recepten voor noedels & rice bowls en bites & sides. Wat mij betreft is het hoofdstuk met de oliën en sauzen het leukst. Dit hoofdstuk is een mega aanrader, want er staan recepten in die je vaak kunt gebruiken (ook bij gerechten en recepten buiten dit boek). Hierbij moet je denken aan chiliolie, sambal en sriracha mayonaise.
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in No Halfway Cooks zijn duidelijk. Deze zijn soms wel lang, aangezien ze zijn opgedeeld in stappen. Zo wordt bijvoorbeeld de saus als een stap gezien, net zoals de bereiding van het vlees en eventuele bouillon. Deze stappen zorgen ervoor dat sommige recepten, inclusief fotografie, soms wel zes pagina’s tellen.
Ieder recept is voorzien van de tekens voor allergieën en de bereidingstijd wordt benoemd. Bij iedere stap staat duidelijk vermeld welke ingrediënten er nodig zijn en worden de hoeveelheden aangegeven.

Wat ik leuk vind aan het boek, is dat er ook gedacht is aan het gebruik van restjes. Achterin het boek is een hoofdstuk opgenomen over het hergebruik van ingrediënten en gerechten.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

No Halfway Cooks is een erg leuk kookboek voor iedereen die eens comfort food wil maken op Aziatische wijze. Iedereen die graag in de keuken staat, beginnend of gevorderde kok, kan met dit boek uit de voeten.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

195 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.