Recensie: Kelly Oram – Het Libby Garrett-project

Recensie: Kelly Oram – Het Libby Garrett-project


Libby Garrett is verslaafd aan haar populaire vriendje Owen. Dat hij vooral met haar afspreekt voor de seks en geen serieuze relatie wil, ziet ze niet. Avery en haar vrienden van de bètaclub maken zich daarom zorgen. Als ze niet gauw iets doen, blijft er van de vrolijke, zelfverzekerde Libby niets over!
Avery bedenkt een plan: om van haar Owen-verslaving af te komen, moet Libby het twaalfstappenprogramma van een afkickproces doorlopen. Als begeleider strikken ze Adam, die in hun favoriete koffietent werkt. Wat ze niet weten is dat Adam al jaren een crush op Libby heeft…

ISBN: 9789026163845 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Young adult


*****

5 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘We willen meer young adults in dit genre, met deze sfeer en met deze humor!’

Hoofdpersonages

*****

Het Libby Garrett-project gaat over Libby die smoorverliefd is op Owen, maar niet inziet dat hij haar niet kan geven wat zij wil en hoopt. Haar vrienden van de bètaclub, waaronder Avery Shaw (bekend van Het Avery Shaw-eXperiment) maken zich zorgen en besluiten tot een interventie. Eerder heeft Avery succesvol op gestructureerde wijze de zeven stappen van rouwverwerking doorlopen. Waarom zou zoiets niet werken voor Libby?
Het duurt even voordat Libby doordrongen is van de goede bedoelingen van haar vrienden, maar ze geeft zich uiteindelijk over aan het twaalfstappenplan om af te kicken. Ze is immers niet verliefd op Owen, maar verslaafd aan hem.
In dit plan is een bijzondere rol weggelegd voor Adam, die het aan niemand heeft verteld maar stilletjes al maanden een crush heeft op Libby. Let vooral ook op de ouders van Libby, je kan toch niet anders dan hen enorm waarderen?!
— Isolde

Sfeer

*****

Het duurde bij dit boek wat langer voor ik er lekker inzat dan bij het eerste deel over Avery. Maar toen ik eenmaal de personages kende en vooral de andere kant van Adam had leren kennen, kon ik het boek bijna niet meer wegleggen. Misschien heeft Het Libby Garrett-project zelfs nog wel meer diepgang dan het vorige boek.
Volgens mij is het boek rechtstreeks op het lijstje van mijn dochter met ‘eindeloos te herlezen boeken’ terecht gekomen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Kelly Oram is prettig, het boek leest vlot door. Het is leuk dat de hoofdstukken afwisselend vanuit het perspectief van Libby en Adam zijn geschreven. Je maakt hierdoor op een bijzondere manier kennis met de ouders van Libby, volgt al haar worstelingen en overwegingen vanuit het diepste van haar ziel én je gaat Adam steeds beter begrijpen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Maar ondanks het wankele begin waren mijn ouders overduidelijk dol op hem. Dat verbaasde me niet. Ze waren zielsverwanten van alle zwarte schapen in alle families overal, en ze deelden een liefde voor extreme sporten. Adam was intens op een manier die mijn vader kon begrijpen. En aangezien Adam die intensiteit inzette om mij te helpen, nou, volgens mij had mijn vader tegen het eind van de avond zowat een crush op hem.’

Leesvoorschrift

Zoek een rustig en warm plekje, schenk voor jezelf een groot glas hete en verkwikkende thee in en leef mee met Libby en Adam.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.