Recensie: Lannoo’s Reisboek – Pelgrimstochten

Recensie: Lannoo’s Reisboek – Pelgrimstochten


Bij het woord ‘Pelgrimstochten’ denkt men automatisch aan de mythische route naar Santiago de Compostela. Dit boek bewijst dat er vele andere routes de moeite waard zijn om te lopen.

In heel Europa vindt men traditierijke of herontdekte pelgrimsroutes die in de voetsporen treden van belangrijke heiligen.Deze routes weerspiegelen de landschappelijke diversiteit van het continent. In deze routes wordt de landschappelijke diversiteit van het continent weerspiegeld: de Noorse Olavsleden, de Luther Trail in het hart van Duitsland, de Caminho Portugês en de uitdagende oversteek van de Pyreneeën kunnen niet diverser zijn. En toch hebben Europa’s mooiste pelgrimsroutes één ding gemeen: ze helpen ons innerlijke rust te vinden en geven ons nieuwe kracht.

ISBN: 9789401476799 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 264 – Reisgids


*****

4 van de 5 sterren — Antoine


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boek met wandeltochten in Europa waar zelfs je reizigershart sneller van gaat kloppen.’

Praktisch?

*****

De kracht van het reisboek Pelgrimstochten ligt voornamelijk op het vlak van inspireren. In dit reisboek worden maar liefst dertig pelgrimstochten in Noord-/Centraal-Europa en Zuid-/Zuidoost-Europa besproken. De hoeveelheid informatie over de afzonderlijke pelgrimstochten hangt af van de lengte van de tocht. Over korte tochten wordt relatief meer informatie gegeven dan over lange tochten. Van lange tochten wordt niet elke etappe beschreven, maar eerder de gehele tocht in vogelvlucht.
Wanneer je interesse is gewekt voor een bedevaartstocht uit Lannoo’s Reisboek – Pelgrimstochten kun je verdere informatie gaan verzamelen, want heel uitgebreide praktische informatie is niet opgenomen. In het reisboek staan erg weinig internetadressen vermeld. Ook had de schaars aanwezige praktische informatie op enkele plaatsen duidelijker gemogen. In dat kader had de redactie van het reisboek bijvoorbeeld gebruik mogen maken van ratings door middel van symbolen of een hotelsterren-systeem om de zwaarte van een tocht aan te geven, enzovoorts.

Zoals gezegd, Uitgeverij Lannoo heeft het boek uitgebracht als inspiratieboek en met die gedachte in het achterhoofd vind ik dit reisboek geslaagd. Bijkomend voordeel; het reisboek gaf me zin om bij een volgende citytrip eens voor een minder toeristische bestemming van een land te kiezen. Vooral Noordoost-Duitsland, omgeving van de stad Rostock, heeft wat mij betreft van alles te bieden.
— Antoine

Beeldmateriaal

*****

De etappes van de pelgrimstochten zijn in geografische kaartjes weergegeven, waarbij tevens de afstand (in km) tussen de afzonderlijke etappes in tekst zijn weergegeven. Tevens staan op de geografische kaartjes bezienswaardige kathedralen en uitzichtpunten aangegeven. Verder worden in het reisboek in gekleurde kaders tientallen gebouwen, personen en fenomenen uitgelicht die belangrijk zijn bij een bepaalde bedevaartstocht. Er zijn veel foto’s opgenomen die je een beter beeld geven van de (tussen)bestemmingen, de diverse landschappen en belangrijke bouwwerken (kastelen, kloosters, abdijen, kathedralen) langs de tocht. De foto’s zijn aantrekkelijk en in frisse kleuren uitgevoerd, maar het lijkt wel of de kleur van de foto’s iets digitaal is bijgewerkt.
— Antoine

Voor wie is dit boek?

Lannoo’s reisboek – Pelgrimstochten is geschikt voor actieve mensen met een goede conditie, in de leeftijd van 40 – 99, die houden van wandelreizen, geloof en bezinning.
— Antoine

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

264 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.