Recensie: Leisa Stewart-Sharpe – Bevroren planeet (Frozen planet II)

Recensie: Leisa Stewart-Sharpe – Bevroren planeet (Frozen planet II)


Sir David Attenborough neemt je mee op een tocht door onze bevroren planeet. Duik onder het ijsplafond en leer zwemmen met zeehondenjongen, kies het luchtruim met ijskoude flamingo’s en nestel je tussen de winderige walrussen om even uit te rusten.
Kijk hoe orka’s jagen op Groenlandse walvissen die zich ontspannen in de spa, ontmoet een Groenlandse haai die minstens 250 jaar oud is en zie hoe ijsberen hun voedsel steeds dichter bij de mens zoeken.
Ontdek in de bevroren bossen hoe bizons verstoppertje spelen met wolven en ontmoet lemmingen die een poolvos te slim af zijn in hun huis onder haar poten, diep begraven onder de sneeuw.

ISBN: 9789047713630 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 65 – Informatief boek, Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een informatief boek met mooie illustraties over alle plekken op onze aarde die bevroren zijn.’

Verhaallijn

*****

Bevroren planeet is een informatief boek zonder een echte verhaallijn. De informatie is verdeeld in drie blokken: de Noordpool, het (bevroren) hooggebergte en de Zuidpool. Je maakt vooral kennis met de dieren die in deze gebieden leven en de manier waarop ze kunnen overleven. Ook is er veel aandacht voor de veranderende leefomstandigheden.
— Isolde

Illustraties

*****

De dieren en hun leefomgeving zijn in Bevroren planeet op een mooie manier in beeld gebracht. De illustraties zijn soms zo levensecht dat je bijna denkt dat het foto’s zijn. Vooral de afbeeldingen van boven, die lijken op de luchtfoto’s die men tegenwoordig met drones maakt, zetten je soms op het verkeerde been. De stijl is even prettig als die van Blauwe planeet.
Er is gekozen voor een strak en slank lettertype, misschien soms een beetje te slank wat ten koste gaat van de leesbaarheid.
Het boek heeft een meer dan gemiddelde omvang en is daarmee een echte blikvanger.
— Isolde

Stukje uit het boek

Voor wie is het boek?

Bevroren planeet is voor kinderen vanaf een jaar of negen die interesse hebben in de natuur en die van dieren houden. Het is overigens ook interessant voor hun oudere broers en zussen en ouders. Het kan voor jonge kinderen en kinderen die wat minder sterke lezers zijn fijn zijn om het boek samen met iemand anders te lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.