Recensie: Leon Römer – Schattig tekenen doe je zo!

Recensie: Leon Römer – Schattig tekenen doe je zo!


Teken de schattigste avocado’s, broodroosters, pizza’s en spookjes. In Schattig tekenen doe je zo! leert Leon Römer je hoe je in een paar simpele stappen de liefste tekeningen maakt. Voeg oogjes toe aan boterhammen, teken prikkelbare cactussen en kleur je schattige tekeningen in. Dit boek leert je niet alleen hoe je schattig eten, knuffelbare dieren, planten en voorwerpen tekent, je krijgt ook tips over de beste soort potloden, hoe je makkelijk overtrekt én hoe je de liefste gezichtjes op papier krijgt.

ISBN: 9789021461168 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 96 – Informatief boek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Als je denkt dat je niet kunt tekenen, probeer het dan toch eens met dit boek met hoge kawaii-factor!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Schattig tekenen doe je zo! neemt je letterlijk bij de hand en zorgt dat je eenvoudige dingen op een leuke en schattige manier op papier krijgt. In vier categorieën – knuffelen, gebruiken, eten en buiten – heeft Leon Römer allemaal stap-voor-stap recepten voor kleine illustraties gemaakt. In zo’n vijf tot vijftien stappen teken je een garnaal, een croissant, een baby-orka, een huis, een klavertje vier en nog veel meer. Alles is kawaii natuurlijk – kawaii is Japans voor schattig – en heeft daarom gezichtjes. Je hoeft niet per se te kiezen voor het gezichtje in het voorbeeld, Römer heeft ook nog veel andere gezichtjes als voorbeeld opgenomen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De hoeveelheid tekst in Schattig tekenen doe je zo! is tot een minimum beperkt. De tekst die in het boek staat, is in een groot lettertype gedrukt.
De nadruk ligt in dit boek op het tekenen en je kan bijna eindeloos aan de slag met dit boek. Je moet natuurlijk wel van de stijl houden. Verwacht geen ingewikkelde technische tekeningen, maar eenvoudige en schattige plaatjes. Tekst en toelichting is ook niet nodig, volg gewoon de stappen en na een beetje oefenen kan jij ook een lieve aardbei tekenen!
— Isolde

Passage uit het boek

‘Met een hard potlood trek je lichte lijntjes, handig dus als je aan het schetsen bent. Maar… hard potlood gum je niet zo makkelijk uit.
Zelf schets ik met een B2-potlood of zachter.
Als je heel licht tekent, zie je de lijntjes bijna niet en gum je ze makkelijk weer uit.’

Voor wie is dit boek?

Schattig tekenen doe je zo! is voor iedereen van 7 tot 97 jaar. Je bent nooit te jong om te beginnen met tekenen en nooit te oud om nieuwe vaardigheden op te doen. Belangrijker is dat je van kawaii houdt!
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

96 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.