Recensie: Leonard Mlodinow – Emoties

Recensie: Leonard Mlodinow – Emoties


Er is lang verondersteld dat ons denken en onze gevoelens afzonderlijke en tegengestelde krachten zijn binnen ons gedrag. Maar Leonard Mlodinow onthult de buitengewone vooruitgang die is geboekt in de psychologie en de neurowetenschap. Die bewijzen dat emoties minstens zo belangrijk zijn voor ons welzijn.

Hoe maak je beter contact met anderen? Hoe ga je om met frustratie, angst en alledaagse zorgen? Wat kun jij doen om een gelukkiger leven te leiden? Het antwoord op deze vragen ligt verscholen in het doorgronden van je emoties.

ISBN: 9789461562272 – Bertram + de Leeuw Uitgevers – Aantal pagina’s: 336 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Complete gids over emoties, onderbouwd en uitgelegd aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken en voorbeelden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Emoties neemt Leonard Mlodinow je mee in de wereld van emoties. Hoe ontstaan deze emoties, welke gevolgen kennen ze, hoe beïnvloeden ze je gedrag en hoe kun je hier beste mee omgaan?
Het boek kent tal van onderwerpen, zoals het doel van emoties, de verbinding tussen geest en lichaam, motivatie en de herkomst van gevoelens. Al deze onderwerpen worden door Leonard uitgebreid beschreven en hierbij maakt hij uitgebreid gebruik van wetenschappelijke onderzoeken.

Het laatste deel van het boek gaat over het emotionele profiel. Hierin zijn vragenlijsten opgenomen waarmee jij je eigen profiel kunt ontdekken. Daarna volgt een uitgebreid gedeelte over het beheersen van je emoties en hoe je deze het beste kunt reguleren.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Laat ik vooropstellen dat Leonard Mlodinow ontzettend veel kennis heeft over emoties. In zijn boek beschrijft hij ontzettend veel over emoties en gevoelens. Zoals hierboven al beschreven gebruikt hij hierbij de uitkomsten van onderzoeken. Naar mijn mening is het boek een uiteenzetting van deze resultaten met voorbeelden, iets dat het boek misschien ietwat zware kost maakt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Zoals ik al vermeldde worden angst en zorg of vrees als twee verschillende emoties beschouwd: angst wordt gezien als een reactie op een specifiek iets of omstandigheid, terwijl vrees eerder wordt beschouwd als ongerichte angst voor de toekomst. Maar situaties in het echte leven kunnen die lijn doen vervagen, zodat vrees en angst niet meer van elkaar zijn te onderscheiden. Als je ernstig ziek bent en bang om dood te gaan, dan zouden sommigen dat zien als vrees en anderen als angst, maar welk woord er ook voor wordt gebruikt, de emotie is dezelfde.’

Voor wie is dit boek?

Wanneer je geïnteresseerd bent in emoties, die van jezelf of anderen, of meer wilt weten welke invloed ze op gedrag kunnen hebben, dan is Emoties een aanrader om te lezen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.