Recensie: Lily Dyu & Riley Samels – De wondere wilde wereld

Recensie: Lily Dyu & Riley Samels – De wondere wilde wereld


Van het regenwoud in Borneo tot de Keniaanse savanne.
Ontdek de planten en dieren die leven op de ongerepte plekken van onze aarde. Ontmoet de mensen die zich inzetten om de wonderlijke leefomgevingen in stand te houden en leer hoe jij ook het verschil kunt maken!

Wist je dat de grootste bloem ter wereld naar rotte vis ruikt? …de monarchvlinder tot 160 kilometer per dag aflegt? …elke zwarthandslingeraap zijn eigen stemgeluid heeft?
Dat en nog veel meer lees je in dit boek!

ISBN: 9789401488365 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 96 – Kinderboek, Informatief boek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi vormgegeven informatief boek voor kinderen over dieren en hun leefomgevingen.’

Verhaallijn

*****

De wondere wilde wereld is een informatief boek voor kinderen en bevat daarom geen doorlopende verhaallijn. Het boek zoomt in op zo’n twintig verschillende landen en geeft informatie over de dieren die in een bepaald gebied van dat land wonen en hoe hun leefomgeving eruitziet. Ieder land begint met een kort verhaaltje waarin een sfeerbeeld wordt geschetst.
Met de aanschaf van De wondere wilde wereld steun je de World Land Trust, een organisatie die zich bezighoudt met natuurbehoud en het redden van wilde plekken voor ze verwoest worden. Bij ieder land geven de auteurs een voorbeeld van wie zich daar inzet voor het behoud van de natuur en hoe jij als lezer kunt bijdragen.
— Isolde

Illustraties

*****

De wondere wilde wereld staat bomvol illustraties en is volledig in full colour opgemaakt. De illustraties zijn afwisselend foto’s en tekeningen in kleuren die passen bij de omgeving. Bij de Filipijnen gaat het bijvoorbeeld om het koraalrif en zeeblauw is daar de basiskleur, in Brazilië gaan we naar het regenwoud en daar is het overwegend groen.
— Isolde

Stukje uit het boek

Voor wie is het boek?

De wondere wilde wereld is een informatief boek voor alle kinderen vanaf een jaar of negen die geïnteresseerd zijn in de natuur en van dieren houden.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.