Recensie: Lily Snowden-Fine & Nick Crumpton – Waarom klimt een kat in de gordijnen?

Recensie: Lily Snowden-Fine & Nick Crumpton – Waarom klimt een kat in de gordijnen?


Waarom heeft een kat negen levens? En vraag je je ook wel eens af waarom een kat je dode dieren brengt? Wist je dat een kat zich altijd op dezelfde manier wast? En dat een volwassen kat eigenlijk alleen tegen mensen miauwt?

Alles wat je wilt weten – en alles waarvan je niet eens wist dat je het zou kunnen weten – over katten, vind je in dit boek vol vrolijke, verrassende en vermakelijke kattenfeiten. Word ook een kattenexpert!

ISBN: 9789047712237 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 48 – Informatief boek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ontzettend leuk boek vol interessante kattenweetjes, die zelfs de grootste kattenliefhebber vast nog niet allemaal weet, dat ook nog eens mooi is geïllustreerd.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Als je van katten houdt, jong of oud, is dit boek een must have. Het kan bijna niet dat je alles al weet!
Nick Crumpton werkt in Waarom klimt een kat in de gordijnen in negentien verschillende thema’s steeds minimaal vier feiten uit. De illustraties van Lily Fine zijn kleurrijk en vrolijk en sluiten goed aan bij het betreffende thema.
Maar ook als je niet van katten houdt, is dit boek leuk. Misschien vind je er wel juist de bevestiging in waarom je katten zo irritant vindt…
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Crumpton schrijft kort, krachtig en duidelijk. Ieder feit bestaat uit slechts een paar zinnen, waar geen speld tussen te krijgen is. Een en ander is zo interessant dat je gelijk door wilt naar de volgende pagina en op die manier Waarom klimt een kat in de gordijnen uit hebt voor je het door hebt.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Je kunt niet aan het gezicht van een kat aflezen wat hij denkt, zoals bij mensen vaak wel zo is. Het lijkt net alsof hij het grootste deel van de tijd in zijn eigen wereld verkeert. Maar meestal weet een kat precies wat er om hem heen gebeurt.’

Voor wie is dit boek?

Waarom klimt een kat in de gordijnen is in primair gericht op kinderen, maar is absoluut ook interessant voor volwassenen, zeker als je van katten houdt.
Voor kinderen is het een mooi uitgangspunt voor een spreekbeurt of werkstuk, volwassenen steken dingen op die ze op een dood moment tijdens een gesprek aan de borreltafel kunnen gebruiken.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

48  pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.