Recensie: Lisette van Thooft – Kom uit je hoofd

Recensie: Lisette van Thooft – Kom uit je hoofd


We leven te veel in ons hoofd en moeten ons lijf weer terugvinden.

Als kind kwam Lisette Thooft ‘in haar hoofd’ terecht. Haar verdriet, angst en woede waren heftig; ze stopte die gevoelens diep weg en overleefde op haar denkkracht. Ze werd ‘een hoofd op pootjes’. Maar verdrongen gevoelens blijven in je lichaam hangen en ondermijnen je geluk.

Thooft besloot om wél gelukkig te worden. Ze ging heel ver om thuis te komen in zichzelf: ze dook in stembevrijding, urinetherapie, ayahuasca, rebalancing, en vele andere methoden… Wat ze meemaakte en welk effect het had, beschrijft ze openhartig en meeslepend. Kom uit je hoofd is daarmee een niet alleen een diep persoonlijk en spannend autobiografisch verhaal, maar het laat de lezer ook zien hoe je je lichaamsbewustzijn kunt hervinden en koesteren.

ISBN: 9789022574980 – Boekerij – Aantal pagina’s: 223 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leer van Lisettes ervaringen over het loskomen uit je hoofd’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het boek van Lisette laat je ten eerste zien dat er veel mensen zijn die in hun hoofd leven, en dat dat in deze tijd ook niet zo gek is. Door het delen van haar ervaringen leer je hoe je uit je hoofd kunt komen en meer in je lichaam. Je leert ontspannen, meer voelen en in het nu zijn en lief te zijn voor jezelf.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Lisette heeft haar persoonlijke zoektocht opgeschreven, haar zoektocht naar haar lichaam, om uit haar hoofd te komen. Haar verhaal leest alsof je met haar mee op zoektocht bent, langs alle mensen die ze op haar pad tegengekomen is en die haar mede hebben gebracht waar ze nu is.
— Luus

Passage uit het boek

‘Het kan lang duren voor je uit je hoofd durft te komen, voor je je sterk genoeg voelt voor die griezelige en ristkante tocht de diepte in, op zoek naar het schone water op de bodem. Het kan ook even duren voor je de juiste persoon gevonden hebt die je kan helpen, die je meeneemt de diepte in. Ik denk dat je niet zonder de hulp van een ander mens kunt, een mens die zelf de weg gegaan is.’

Voor wie is dit boek?

Zit je veel in je hoofd en heb je moeite met ontspannen? Dan zouden de verhalen van Lisette je wel eens kunnen helpen. Ze heeft verschillende therapieën en methoden uitgeprobeerd die haar uit haar hoofd gehaald hebben en meer lichaamsbewustzijn hebben gegeven. Spreekt een persoonlijke zoektocht je aan? Dan is dit een leuk boek om te lezen.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

223 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.