Recensie: M.G. Leonard – De juwelendief (Dader op het spoor 1)

Recensie: M.G. Leonard – De juwelendief (Dader op het spoor 1)


Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

ISBN: 9789026149337 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 304 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een wervelend mysterie dat zich afspeelt in een oude stoomtrein.’

Verhaallijn

*****

De moeder van Alex moet binnenkort bevallen van zijn zusje en daarom past zijn oom Ben een paar dagen op Alex. Het hoeft voor Alex allemaal niet zo nodig, hij wil liever zijn moeder helpen. Maar al snel verandert zijn mening. Hij gaat mee op de laatste reis van de Hooglanden-expres, die een rondje door het volledige Verenigd Koninkrijk maakt. Onderweg blijkt er een juwelendief in de trein te zitten en Alex gaat op onderzoek uit. De politie wordt er bij gehaald, maar het duurt even voordat iedereen op het juiste spoor zit…
— Isolde

Illustraties

*****

De juwelendief is een boek voor wat oudere kinderen, maar bevat nog best wat illustraties. Alex tekent namelijk alles wat hem opvalt, om het te onthouden en scherper te kunnen denken. Deze tekeningen vormen de illustraties van het boek. Het verhaal en het mysterie gaan zo nog meer voor je leven.
Altijd leuk, voorin het boek staat een plattegrond, zodat je de route van de Hooglanden-expres kunt volgen.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘‘Maar de Hooglanden-expres is béter dan gewone treinen,’ zei Alex. ‘Dat zouden de mensen moeten weten. Ik durf te wedden dat iedereen met een stoomtrein mee zou willen als ze wisten hoe geweldig het is. Ik bedoel, moet je kijken hoe hard we gaan.’ Hij snoof de lucht op. ‘Ligt het aan mij of ruiken jullie ook bonen in tomatensaus?’
‘Tijd voor een tweede ontbijt,’ zei Joey en hij pakte een moersleutel. Hij wipte drie bollen zilverfolie achter de pijpen vandaan en rolde ze op zijn schep. ‘Die zijn loeiheet,’ zei hij, terwijl hij de randen van het folie opentrok.
‘Gepofte aardappels?’ zei Alex.’

Voor wie is het boek?

De juwelendief is een leuk avontuur voor 10- tot 12-jarigen. Het is een detective, waarin je stap voor stap nieuwe puzzelstukjes aangereikt krijgt om het mysterie te ontrafelen. Het boek is voor iedereen leuk, maar als je van reizen met de trein houdt is het extra leuk!

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.